Evenementen bij vv Noordwijk

De komende maanden vinden bij onze vereniging verschillende evenementen plaats, die mede invulling geven aan Noordwijk European City of Sport 2017. We zijn er trots op deze evenementen te mogen organiseren, omdat het de mogelijkheid geeft ons dorp en onze vereniging in de schijnwerpers te plaatsen. Voor het goede verloop van de evenementen is flexibiliteit en inzet van onze leden vereist. Het bestuur doet een beroep op een ieder mee te werken aan een goed verloop en gaat ervan uit dat we met elkaar invulling kunnen geven aan goed gastheerschap. Contactpersoon namens het bestuur is Leo Kruithof, e-mail L.Kruithof@kpnplanet.nl , tel. 06-45891281.

Hieronder de evenementen met meer informatie:

-          Schoolvoetbaltoernooi voor jongensteams van basisscholen ( woensdagmiddag 12 april).

-          Sportactiviteiten voor basisscholen groep 5 t/m 8 in het kader van Koningsspelen (vrijdagochtend 21 april).

-          KNVB congres ‘meer diversiteit in voetbalbesturen’ (vrijdag 12 mei).

-          7 x 7 toernooi 35+/45+ (vrijdagavond 19 mei). Mogelijk met een vervolg zomeravondvoetbal op vrijdagavonden.

-          KNVB bekerfinaledag District West II voor jeugdelftallen (zaterdag 27 mei);

-          Avondvierdaagse (maandagavond 29 mei t/m donderdag 1 juni).

-    Cycle for Hope (24 juni 2017)

Schoolvoetbaltoernooi voor jongensteams van basisscholen (12 april)

16 teams namen deel aan dit toernooi. De Victorschool uit Noordwijkerhout werd winnaar.

Sportactiviteiten voor basisscholen groep 5 t/m 8 t.g.v. Koningsspelen (21 april)

Maar liefst 1200 basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 genoten van verschillende sportclinics op de Noordwijkse sportaccommodaties.

KNVB congres ‘meer diversiteit in voetbalbesturen (12 mei)

Ongeveer 120 ambitieuze vrouwen bezochten het congres en discussieerden met elkaar over het besturen van een sportvereniging.

7 x 7 toernooi 35+/45+ (19 mei)

Zes recreantenteams spelen een 7 tegen 7 toernooi op vrijdagavond 19 mei. Er wordt gespeeld op een half veld. Lijkt het jou wat om ook op een half veld te gaan voetballen? Kom dan gerust een kijkje nemen. Bij voldoende animo kan vv Noordwijk volgend seizoen mogelijk een team samenstellen. Het programma voor vrijdagavond 19 mei is hier te downloaden. Uiteraard is er na afloop een derde helft in het Sportcafé. Hier vindt ook de prijsuitreiking plaats.

KNVB bekerfinaledag District West II voor jeugdelftallen

Op zaterdag 27 mei worden de KNVB bekerfinales voor jeugdelftallen van het District West II gespeeld. In totaal zullen er gedurende de hele dag ongeveer 24 wedstrijden gespeeld worden tussen jeugdteams van verenigingen uit ons district. Deze teams hebben de finale bereikt door als laatste twee teams over te blijven in hun leeftijdscategorie.

Ieder jaar worden de finalewedstrijden toegewezen aan een vereniging uit het district. Goede contacten met de KNVB hebben er voor gezorgd dat Noordwijk dit jaar de gelukkige is.

Om alle wedstrijden goed te laten verlopen is inzet van veel vrijwilligers nodig op diverse gebieden: catering, gastheer voor deelnemende teams, stewards, EHBO.

Het programmaboekje voor de KNVB-bekerfinaledag vindt u hier.

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse start en eindigt ook dit jaar op het sportcomplex Duinwetering.

Maandagavond 29 mei t/m donderdagavond 1 juni.

Cycle for Hope

Sportpark Duinwetering wisselpunt voor fietsteams Cycle for Hope tijdens sponsortocht rond Nederland.

Honderden wielrenners fietsen van 22-24 juni, dus in 48 uur tijd, heel Nederland rond tijdens de estafette- en sponsortocht Rondje Nederland. Deze sportieve uitdaging bedraagt 1200-1400 km. De fietsers laten zich sponsoren en zamelen hiermee geld in voor De Hoop die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. De teams wisselen op zaterdag 24 juni bij Sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Een wisselpunt is onmisbaar binnen het evenement Rondje Nederland. “Zo’n intensieve estafettetocht rijden zonder wisselpunten, is eigenlijk onmogelijk”, vertelt Jeroen van Heusden, Coördinator Wisselpunten van Cycle for Hope. “De mannen en vrouwen hebben honderden kilometers in de benen als ze op een wisselpunt aankomen. Ze kunnen zich daar even opfrissen, een hapje eten en wat drinken en een paar uurtjes rusten om vervolgens weer op de fiets te springen en de volgende etappe te rijden. We zijn dan ook ieder jaar weer dankbaar voor de bereidheid van de diverse wisselpunten tot het ontvangen van onze fietsers.”

Laatste wisselpunt

De eerste fietsers worden op zaterdag 24 juni verwacht bij Sportpark Duinwetering rond 11.15 uur. De laatste groep komt uiterlijk binnen om 12.30 uur. Het sportpark is het laatste wisselpunt in een serie van elf. Vanaf dit wisselpunt wordt de laatste etappe ingezet die leidt naar de finish in Dordrecht. Wie de fietsers live wil volgen kan meekijken via de website cycleforhope.nl.

Cycle for Hope
Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Naast Rondje Nederland omvat dit evenement nog twee fietstochten. De opbrengst van de tochten komt ten goede aan het werk van De Hoop. De Hoop helpt mensen om los te komen van hun verslaving of psychische problemen. Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen.

Finish

Deelnemers van Rondje Nederland finishen 24 juni op Dorp De Hoop in Dordrecht. Dan is ook de jaarlijkse Toertocht, met afstanden van 80 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Ook de inschrijving van de MTB-Marathon, die plaatsvindt op 27 en 28 oktober, is geopend. Meer informatie over Cycle for Hope, het doel, de tochten en inschrijven is te vinden op www.cycleforhope.nl.

Horesca Horecavo