• Historie vvNoordwijk

Meer dan driekwart eeuw voetbal in Noordwijk aan Zee.
    Een periode waarin ontzettend veel is gebeurd. In een tijdsbestek van een mensenleven werden enorme sportieve successen geboekt, beleefden duizenden voetballers plezier aan hun sport en leefden generaties supporters mee met het wel en wee van hun club.
    Bij Noordwijk worden successen nadrukkelijk nagestreefd en gevierd. Dat gebeurt echter in het besef dat er naast het voetbal ook andere belangrijke zaken zijn. Daarmee is vv Noordwijk een buitenbeentje in de zaterdagelite. Van het spelletje moet je vooral genieten. Het voetbal op zaterdagmiddag is daar altijd al het levende bewijs van geweest. En voor velen zijn we bij uitstek de 'mooi weer voetballers' zoals nu ook nog vaak wordt gememoreerd.

In Noordwijk worden successen al snel gerelativeerd, teleurstellingen blijven niet lang hangen. Rust in de tent dus. Dat geldt ook op het gebied van bestuurders en trainers. Die lijken vaak vergroeid met de club. Maar als een Noordwijker zijn voetbalschoenen aantrekt, wil hij het ook laten zien. De niet aflatende stroom spelers die in hun jonge jaren aan de Van Panhuysstraat, en later de Duinwetering opgroeiden om op latere leeftijd in het betaalde voetbal in meer of mindere mate furore te maken, is daar het levende bewijs van. De eregalerij op deze website spreekt daarbij voor zichzelf. Iets waarop de gehele roodwitte familie trots, heel trots mag zijn. Zo is het ook als we het over voetbal in Noordwijk aan Zee hebben.

rfwbs-slide