• 10 vragen aan...

14 feb 2019
  • Iedere thuiswedstrijd stellen we 10 vragen aan spelers van de selectie. De tweede seizoenshelft is enkele weken oud. De eerst nederlaag is geleden. Het haarscheurtje ontstond maar er is in de wedstrijd die er op volgde een belangrijke stap gezet. DVS’33 werd in Ermelo aan de zegekar gebonden. Dit mede dankzij een voortreffelijk keepende Roy Rondeltap.
    Niet alleen Roy maar ook de andere keepers Mike van Vliet en Aron Wijsman hebben belangrijke reddingen verricht dit seizoen voor Noordwijk 1.

Mede verantwoordelijke voor de prestaties van de keepers is de Keepertrainer Marco Korff. Marco is dit seizoen gestart bij vv Noordwijk. Voor velen een onbekende man, maar Marco heeft 5 seizoenen in Noordwijk 1 voor de nodige successen gezorgd. Zo is hij ook kampioen geworden in de toenmalige Hoofdklasse. Nu draagt hij het blauwe tenue van de stafleden. We stellen hem deze week aan hem voor in de aanloop op de wedstrijd tegen ODIN’59.

Keeperstrainer Marco Korff verlengt contract

Wil je jezelf voorstellen?
    Ik ben Marco Korff. Ik ben 49 jaar en woon samen met Natasja en mijn 2 zonen Jamie en Kyan en hond Chico in Purmerend.

Wat doe jij naast het voetbal bij vv Noordwijk?
    Ik ben werkzaam als Supervisor nieuwbouw liften bij de firma Kone. Ik werk daar nu 20 jaar.

Waarom vv Noordwijk voor jou?
    Omdat vv Noordwijk mijn hart gestolen heeft. Ik vind het een warme vereniging.

Waar heb je in het verleden gespeeld?
    Ik hoop dat het erop past haha. Ik ben begonnen bij JHK in Amsterdam. Daarna 9 jaar bij Ajax, Telstar, Wilhelmus, AFC, DCG, 5 jaar Noordwijk, Purmersteijn, Zuidvogels en afgesloten op mijn 42e bij FC Purmerend.

Waar kan de supporter jou aan herkennen als hij je ziet spelen?
    Nou spelen doe ik nu niet meer. Maar in het verleden denk ik aan mijn manier van keepen. Voorál meevoetballen viel wel op.

Wat is jouw doel voor dit seizoen? Wat wil je bereiken?
    Mijn doel is om samen met de gehele selectie + staf en iedereen die ik vergeet een onvergetelijk seizoen te draaien. En samen met mijn keepers te genieten van elke training met de mannen.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
    Nu bereid ik mij niet echt meer voor.

Welke kwaliteiten heb je nodig om als voetballer de top te kunnen bereiken?
    Talent, mentale weerbaarheid, discipline, geduld, doorzettingsvermogen en natuurlijk PLEZIER.

Heb je een voorbeeld of idool?
    Mijn voorbeeld in mijn huidige functie zou ik zeggen Frans Hoek. En als keeper Stanley Menzo.

Welke tip heb jij voor de jeugd van vv Noordwijk?
    Geniet van de momenten dat je met veel plezier en passie voor het spelletje op het veld mag staan.