• De 10 vragen aan ...

• Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd stellen we 10 vragen aan een speler van de selectie. Voor de wedstrijd tegen de Katwijkers van FC Rijnvogels hebben we een Kattuker gevraagd om zich voor te stellen. Huig heeft dit jaar de overstap gemaakt naar Noordwijk en klopt aan de deur. Zo wist hij in de Districtsbeker indruk te maken met twee goals en kon hij ook in de wedstrijd tegen Swift een doelpunt op zijn naam zetten. De eeuwige 'broer van Japie' staat dit keer zelf in de spotlight.

foto: Orange Pictures

1.  Wil je jezelf voorstellen?
    Ik ben Huig van Duijn. Ik ben 21 jaar.

2. Wat doe jij naast het voetbal bij vv Noordwijk?
    Naast het voetbal werk ik op de veiling bij mijn vader samen met mijn broer Jaap. Daarnaast heb ik een vriendin waarmee ik graag mijn tijd  doorbreng.

3. Waarom vv Noordwijk voor jou?
    Vv Noordwijk is een leuke club in de Bollenstreek waar ik probeer mijn succes te vinden, om belangrijk te kunnen zijn voor de club en team. De keuze waarom ik naar vv Noordwijk ben gegaan is, omdat ik het een leuke uitdaging vond en het mij een leuke club leek om bij te gaan voetballen!

4. Waar heb je in het verleden gespeeld?
    In het verleden begon ik als jong mannetje bij Quick Boys in de pupillen. Nadat ik 16 jaar voor Quick Boys heb mogen spelen, was ik klaar voor een nieuwe stap en ben ik naar vv Noordwijk gegaan!

5. Waar kan de supporter jou aan herkennen als hij je ziet spelen?
    Een supporter kan mij herkennen aan het hard werken in een team, mijn inzicht en mijn traptechniek!

6. Wat is jouw doel voor dit seizoen? Wat wil je bereiken?
    Ik wil altijd voor het hoogst haalbare gaan. Mijn doel is om in het 1ste van vv Noordwijk te mogen spelen en belangrijk te mogen zijn voor de club en team.

7. Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
    Ik bereid mijzelf altijd om m'n gemak voor. Ik luister een lekker rustig muziekje (Mumford and Sons) en eet een lekker broodje en maak mijn hoofd leeg.

8. Welke kwaliteiten heb je nodig om als voetballer de top te kunnen bereiken?
    Je mentaliteit moet goed zijn. Verder moet je je altijd 110% willen geven voor alles. Blijf altijd hard werken voor je team dan komt je beloning vanzelf!

9. Heb je een voorbeeld of idool?
    Mijn idool is altijd al mijn grote broer geweest! Ik wilde altijd net zo goed als hem worden!

10. Welke tip heb jij voor de jeugd van vv Noordwijk?
    Ik heb 4 tips voor de toppers van de jeugd:
    1.     Blijf altijd jezelf
    2.     Werk hard
    3.     Kop omhoog als het even niet gaat!
    4.     Blijf positief tegenover jezelf en het team!

Huig van Duijn