• Noordwijk - Katwijk zaterdag 19 september 2020 14.30 uur

16 sep 2020
  • Zaterdag ontvangt Noordwijk de eerste regioploeg van dit seizoen, de Krombewoners zijn onze gasten. Zowel Noordwijk als Katwijk hebben in de voetballoze periode hun selecties flink vernieuwd. Bij beide teams namen een aantal vaste krachten van de laatste jaren afscheid en werden hun plaatsen ingevuld door jonge spelers. Katwijk veranderde ook van trainer, Jan Zoutman werd vervangen door de ambitieuze Anthony Correia, die overkwam van ODIN’59.

Met de nieuwe ploeg presteert Katwijk direct optimaal. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen. Bij Noordwijk is het juiste niveau nog niet gevonden. De nederlaag bij ASWH was teleurstellend, zeker na de hoopgevende eerste wedstrijd tegen AFC, waarin Noordwijk meer verdiend had. Maar goed, we zijn net begonnen en op zich is het logisch dat de ploeg opnieuw gevormd moet worden en dat zal zeker met vallen en opstaan gepaard gaan.

Zaterdag hopen we op een vol huis, wat in dit geval betekent dat er 700 toeschouwers een plekje langs het veld zullen innemen. Dat zullen Noordwijk supporters én Katwijk supporters zijn, want ook uit-publiek is welkom. Via www.vvnoordwijk.nl kunnen zij vanaf donderdag een staanplaats kopen. Uiteraard neemt iedereen de maatregelen die ingesteld zijn vanwege de corona in acht.

De statistieken in de thuiswedstrijd tegen Katwijk zijn onmiskenbaar in het voordeel van Noordwijk. In het seizoen 2000-2001 werd voor het laatst thuis van Katwijk verloren. De ontmoetingen in de jaren daarna leverden 9 keer winst op en 3 keer een gelijkspel. Laten we hopen dat deze lijn zich zaterdag doorzet.

Leo Kruithof