• Noordwijk wint in speelronde 19 bij Kozakken Boys

• Sportpark De Zwaaier in Werkendam was dit weekend het decor van de 19e speelronde in de Jack's League voor vv Noordwijk. Tegenstander was Kozakken Boys wat dit jaar een zeer moeizaam seizoen beleeft. De trainerswissel leek vorige week de ploeg geen windeieren te hebben opgeleverd, want de winst bij HHC Hardenberg (2-3) bracht voor de ploeg van trainer Langerak wat lucht.

Noordwijk was in de vorige editie met 2-1 te sterk op de  Duinwetering (2-1), maar gezien de negatieve reeks in uitwedstrijden werden de Noortukkers door trainer Kees Zethof op scherp gezet tijdens de laatste training op donderdag. De wedstrijd tegen Scheveningen toonde aan dat ook Noordwijk tot het gaatje kan gaan op fysiek vlak. Juist dit ontbrak er nog aan in de uitwedstrijden.

De wedstrijd startte om 15.00 uur. Noordwijk begon voortvarend met aanvallend voetbal op het winderige park. Een aantal aanvallen van Noordwijk konden niet worden verzilverd in het eerste bedrijf. De bal werd gedragen door de wind waardoor het lastig was voor de Noortukkers om de juiste snelheid aan de bal te geven. Een echt grote kans werd daardoor niet gecreëerd. Daarnaast moest doelman Lars Jansen een aantal keer fors ingrijpen om een doelpunt voor Kozakken Boys te voorkomen. Hij wist een schot van dichtbij te keren met een prachtige safe op de doellijn.

In de tweede helft begon Noordwijk wederom sterk. Met windje tegen kwam het combinatiespel van Noordwijk goed uit de verf. Er volgden een aantal kansen voor beide ploegen. Sem van Oosten zag zijn schot voorlangs gaan. Nick van Staveren kopte in eerste instantie op de lat. Een volgende aanval werd dan wel verzilverd door Emiel Wendt. De voorzet van Raïes Roshanali kon door de aanvoerder worden binnengeknikt.
    Hierna leek de wedstrijd op slot te gaan toen Nick van Staveren van 3 meter kon inschieten, maar de goaltjesdief zag de bal tot zijn eigen verbazing tegen de paal belanden.

Kozakken Boys pakte dit moment om de druk op Noordwijk flink te verhogen. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het voor de Noordwijkers alle hens aan dek om de winst mee naar huis te nemen. Doelman Jansen moest een aantal maal flink aan de bak en door een gezamenlijke inzet lukte het om overeind te blijven. Met de eindstand van 0-1 op het bord werd de eerste zege in een uitwedstrijd in de competitie sinds twee jaar behaald. Na 19 wedstrijden heeft Noordwijk 30 punten behaald.

De volgende wedstrijd is op woensdag 23 maart 2022. Noordwijk reist van naar Groesbeek voor de wedstrijd tegen De Treffers. De thuiswedstrijd werd door Noordwijk met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Rob Overvliet "in the dying seconds". De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Sander de Brito Roque.

De samenvatting van de wedstrijd en een interview met zijn door Eyecons online gezet.

Kozakken Boys  - vv Noordwijk  0-1  (0-0)

• 0-1 Emiel Wendt

De samenvatting van de wedstrijd Kozakken Boys - vv Noordwijk

Interview met Lars Jansen

Volg ons ook op het YouTube vv Noordwijk kanaal.

📸 Pro Shots / Marcel van Dorst