• De 10 vragen aan....

 •  

  Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd stellen we 10 vragen aan een speler van de selectie. We trappen af met een nieuwe speler bij vv Noordwijk. Het is Thomas Reynaers, de middenvelder van Noordwijk 1.

   

  Foto: Orange Pictures

   

  1. Wil jezelf voorstellen?

  Ik ben Thomas Reynaers, een tikkeltje voetbalgek en 25 jaar. Opgegroeid in Gouda met mijn ouders Fred en Marinette en mijn twee oudere zussen Claire en Eline. Zij komen nog steeds vaak kijken bij mijn voetbalwedstrijden dus die gaan jullie ook vaak genoeg tegenkomen dit seizoen. Ik ben in Utrecht gaan wonen toen ik rechten ging studeren aan de Universiteit Utrecht en heb een aantal jaar met veel plezier in Utrecht gewoond (een geweldig leuke stad). Sinds een paar maanden heb ik Utrecht verlaten en ben ik in Amsterdam gaan wonen met mijn vriendin Babette.

  2. Wat doe jij naast het voetbal bij vv Noordwijk?

  Vanaf mijn zevende heb ik op tennis gezeten en ook al heb ik daar nu niet zoveel tijd meer voor, vind ik het alsnog erg leuk om af en toe een balletje te slaan. Op dit moment ben ik nog werkzaam bij de ASR bank in Utrecht. Daarnaast ben ik de scriptie voor mijn master Law & Economics aan het afronden. Vanaf september ga ik aan de slag als management trainee bij de ManpowerGroup. Naast het werken en sporten ga ik graag een koffietje drinken op het terras en vind ik het leuk om bij mijn familie, vrienden en vriendin (niet per se in die volgorde haha) te zijn.

  3. Waarom vv Noordwijk voor jou?

  Vorig jaar kreeg ik een berichtje of ik interesse had om bij vv Noordwijk te komen spelen. Ik ben toen in gesprek gegaan en kreeg meteen een goed gevoel bij de club. De accommodatie is prachtig en het voetbal wat men hier verwacht, past goed bij mij als speler. Ik ben een speler die wat minder tot zijn recht komt bij clubs die vooral de lange bal spelen en het daarnaast van rennen vliegen en hoog springen moeten hebben. Bij Noordwijk is er echt een plan en dat is natuurlijk belangrijk. Na het eerste gesprek ben ik een aantal keer een wedstrijd gaan kijken van Noordwijk en ik was onder de indruk van hoe alles geregeld was bij de club, de tribune, de businessclub, hoe je wordt ontvangen. Geweldig! Daarnaast is Noordwijk natuurlijk een grote naam in het amateurvoetbal en een club met veel historie, dat sprak mij allemaal erg aan en maakte dat ik graag bij Noordwijk wou komen spelen.

  4. Waar heb je in het verleden gespeeld? 

  Naar verluidt trap ik al tegen een bal sinds ik kan lopen. Dus eigenlijk ben ik begonnen in de woonkamer en tuin van mijn ouders (meerdere schilderijen, fotolijstjes en planten ten spijt)! Daarnaast was ik vaak op schoolpleintjes in Gouda te vinden om tegen een bal aan te trappen met jongens uit de buurt. Mijn eerst club waar ik ging voetballen was GC & FC Olympia in Gouda. Ik heb een klein uitstapje gemaakt naar Feyenoord maar kan wel zeggen dat Olympia echt mijn club is. Na drie jaren in het eerste bij Olympia ben ik naar USV Hercules gegaan in Utrecht. Zij speelden in de topklasse zondag en ik wou proberen mij op het hoogste amateurniveau te laten zien. Bij Hercules heb ik drie jaar gespeeld, het heel erg naar mijn zin gehad en de laatste twee jaren clubtopscorer geworden maar het was tijd voor een volgende stap. Nu dus iets langer dan een maand bezig bij Noordwijk en dat bevalt goed. Niet een hele lange lijst met clubs en dat wil ik eigenlijk ook wel zo houden. Ik ben van mening dat je een club eigenlijk pas een beetje leert kennen na 2/3 jaar.

  5. Waar kan de supporter jou aan herkennen als hij je ziet spelen?

  Ik hoop een speler te zijn waar supporters van kunnen genieten. Dit hoeft niet per se met spectaculaire trucjes. Een mooie steekpass, perfecte aannames en slim positiespel zijn de dingen die ik hopelijk elke wedstrijd kan brengen en waar de supporters mij dus aan kunnen herkennen. De meeste supporters zullen overigens, als ze mijn naam nog niet kennen, in de kantine wel spreken over “die kleine”.

  6. Wat is jouw doel voor dit seizoen? Wat wil je bereiken?

  Mijn doel is om met vv Noordwijk een goed seizoen te draaien waarin we dominant en “goed” voetbal spelen. Ik ben er ervan overtuigd dat als wij dat doen, het resultaat ook zal volgen en we veel wedstrijden gaan winnen. Tuurlijk gaat dit niet iedere wedstrijd lukken maar het moet wel de intentie zijn. Zelf wil ik een belangrijke speler voor Noordwijk worden en veel betrokken zijn bij doelpunten.

  7. Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd? 

  Eigenlijk ben ik stiekem de hele week onbewust wel een beetje bezig met de wedstrijd. Je weet tegen wie je speelt en soms is er al het een en ander bekend over de tegenstander. Daarnaast denk ik ook doordeweeks veel na over hoe wij als team spelen, hoe we kunnen verbeteren en hoe ik zelf kan verbeteren. Op een wedstrijddag ben ik in de ochtend vrij rustig, mijn vriendin noemt me dan een beetje autistisch omdat ik daardoor wat afwezig kan zijn. Vervolgens rijd ik naar Noordwijk om op de club even koffie te drinken met mijn teammaten. Als we de kleedkamer in gaan laat ik me intapen door Nancy, en kunnen we een beetje dollen in de kleedkamer. Ik zit naast Martijn en Mustafa in de kleedkamer dus ik heb het meteen zwaar als nieuwkomer haha. Na de voorbespreking de warming-up en vervolgens nog wat laatste woorden van de trainer, het wedstrijdshirt aan en beginnen. Geen specifieke ritueeltjes voor mij maar naarmate de wedstrijd dichterbij komt, voel je de (gezonde) spanning wel toenemen. Dat gevoel is heerlijk.

  8. Welke kwaliteiten heb je nodig om als voetballer de top te kunnen bereiken?

  Voor de top in het voetbal is dat moeilijk te zeggen want dit kan heel erg verschillen. Voor je persoonlijke top heb je vooral discipline nodig. Om je persoonlijke top te bereiken moet je soms door een mindere fase heen, eigenlijk is het dan cruciaal hoe je met die mindere fase omgaat.

  9. Heb je een voorbeeld of idool?

  Voorbeelden zou ik het niet echt noemen maar ik ben zeker fan van Lionel Messi en Roger Federer. Zij hebben zoveel klasse, dat is geweldig. Ook kan ik erg genieten van “goed” voetbal. Ik heb veel bewondering voor hoe Barcelona een tijd lang speelde met Xavi, Iniesta en Busquets op het middenveld. Zij speelden een tegenstander 90 minuten lang helemaal zoek. Dat leek allemaal simpel maar dat was het zeker niet. Ik zou nu zo hele wedstrijden van die seizoenen voor mijn lol terug kunnen kijken.

  10. Welke tip heb jij voor de jeugd van vv Noordwijk?

  Voetbal met plezier en geniet van het elke week kunnen voetballen met je teammaatjes, gebruik iedere training om weer iets te leren en daardoor beter te worden.

  Thomas Reynaers