• 7x7 35/45+ voetbal

16 sep 2019
  • Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed.

Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

7x7 voor- en najaarsreeks

Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.

Van vv Noordwijk gaan dit seizoen twee teams meespelen met deze vorm van voetbal. Zij zijn ingeschreven bij de KNVB.

Aanstaande vrijdagavond 20 september is de eerste speelavond. Een team speelt op Sportpark Nieuw Zuid. De poule-indeling voor hen is als volgt: Quick Boys, Kagia, Voorschoten, DOSR en Noordwijk.

Het andere team speelt vrijdagavond 20 september op ons eigen complex. Hier is de poule-indeling: Rijnvogels, Voorschoten, UVS en Noordwijk.

Op de site van de KNVB staat meer informatie en ook het wedstrijdreglement.