• ASS-afdeling

Info voor ouders

Heeft uw zoon of dochter altijd al willen voetballen, maar is dat lastig vanwege een Autistisch Spectrum Stoornis? Van harte welkom bij vv Noordwijk in ons ASS-team!

Ontstaan
    In de Bollenstreek is het ASS-voetbal begonnen onder de naam Vereniging Voetbal voor Autisten, met trainingen bij FC Lisse. Toen het aantal kinderen groeide is er voor gekozen om sportpark Duinwetering in Noordwijk als thuisbasis te gaan gebruiken. Op deze manier kon er meer duidelijkheid en structuur worden aangebracht in de trainingen.

Huidige situatie
    Sinds januari 2016 is de Vereniging Voetbal voor Autisten bestuurlijk en praktisch overgenomen door vv Noordwijk, wat betekent dat de voetballers lid zijn van vv Noordwijk en dus ook bij de KNVB zijn aangesloten. Zij hebben dezelfde faciliteiten als de andere leden binnen de vereniging. Zo maken de ASS-spelers ook gebruik van het kledingplan van vv Noordwijk. Dit omvat een wedstrijdtenue (shirt, broekje, sokken), een trainingspak en een voetbaltas of rugzak. Deze kleding is in bruikleen.

Welkom
    De ASS afdeling bij vv Noordwijk staat open voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar uit de Bollenstreek en Leiden en omgeving. Vindt uw kind het lastig om direct aan de wedstrijden mee te doen, dan kan ook eerst meegetraind worden. Een aantal keren zonder verplichtingen meetrainen om te kijken of uw kind het aan kan en leuk vindt is mogelijk. Er mag ook een vriendje meegebracht worden als dat zekerheid geeft.

Heeft uw kind geen gediagnosticeerd ASS, maar is het vanwege iets anders wel moeilijk om in een regulier team te functioneren, dan is onze ASS afdeling wellicht een mogelijkheid.

Trainingen
    Remco Broekman is trainer van de ASS afdeling. Remco is als Buurtsportcoach in dienst van het Sportbedrijf Noordwijk en heeft veel ervaring in het begeleiden van jongeren. Remco wordt meestal geassisteerd Bryan, een oud speler van het ASS team. De training is op woensdagavond van 18.15 uur tot 19.30 uur op Sportpark Duinwetering te Noordwijk. Trainingen zijn voorspelbaar in opbouw, er is ruimte voor individuele aandacht en er wordt rekening gehouden met het leeftijdsverschil. Als uw kind lid is wordt verwacht dat er zoveel mogelijk trainingen bezocht worden.

Wedstrijden
    Als er voldoende spelers zijn die het aankunnen om wedstrijden te spelen, nemen we deel aan de competitie van ASS teams. We spelen dan thuis- en uitwedstrijden tegen bijvoorbeeld Slikkerveer (Ridderkerk), PGS Vogel (Den Haag), NOC Kralingen (Rotterdam). We gaan naar de uitwedstrijden per auto. Van ouders wordt verwacht dat ze indien mogelijk mee helpen met vervoer.

Op dit moment zijn nog niet voldoende spelers er aan toe om competitiewedstrijden te spelen. We spelen voorlopig af en toe een wedstrijd tegen een jeugdteam van vv Noordwijk op onze eigen thuisbasis sportpark Duinwetering en kortgeleden tegen het ASS team van Celeritas uit Rijswijk. Op www.assvoetbal.nl is info te vinden over de competitie van ASS teams.

Activiteiten

Er kan deelgenomen worden aan de activiteiten die vv Noordwijk voor de jeugd organiseert.

Afhankelijk van wat de spelers zelf aankunnen en leuk vinden zijn er verschillende mogelijkheden. In ieder geval staat er elk seizoen een ouder – kind wedstrijd op het programma.

In maart 2024 heeft het hele team met begeleiders genoten van een diner in het restaurant van Two Brothers in Noordwijk. In juni 2024 nam het ASS team deel aan de sportverkiezing in Noordwijk. In de categorie G-teams werd ons team gekozen tot sportploeg van het jaar.

• Contributie
    Als uw kind lid wordt, dan wordt er verwacht dat zoveel mogelijk deelgenomen wordt aan de trainingen en wedstrijden en dat er contributie betaald wordt. De contributie voor ASS voetbal is afhankelijk van de leeftijd. De contributie staat als overzicht bij het item Ledenadministratie. Voor het gebruiken van de kleding komt daar € 40 bij.

Voor gezinnen met een krappe beurs bestaat het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hier kan door een tussenpersoon contributiebetaling aangevraagd worden. U kunt contact opnemen met een contactpersoon hieronder als u denkt hiervoor in aanmerking te komen.

Meer info op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Info
    Informatie over ASS voetbal bij vv Noordwijk kan ingewonnen worden bij Leo Kruithof, l.kruithof@kpnplanet.nl, tel. 06-45891281 of bij Marjolein de Goeij, marjoleindegoeij@hotmail.com, tel. 06-10633916. Als uw kind mee wil komen trainen of een keer wil komen kijken, neem dan eerst even contact op. Via een APP groep met ouders wordt informatie gedeeld die van belang is voor de ASS spelers. Aanmelden als lid kan via www.vvnoordwijk.nl

Ondersteuning
    De ASS afdeling bij vv Noordwijk wordt ondersteund door de Zwaluwen Jeugd Actie, de RABO bank en de Dirk Kuyt Foundation. De Zwaluwen Jeugd Actie steunt aangepast voetbal binnen de KNVB. Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid geeft de RABO bank ondersteuning.

Ook de Dirk Kuyt Foundation geeft ondersteuning. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om gekwalificeerde trainers aan te stellen en de ASS afdeling draaiende te houden.

Uiteraard zijn wij deze instellingen zeer erkentelijk voor hun bijdragen waardoor het mogelijk is jongeren uit de doelgroep te laten sporten.