• 10 vragen aan ...

1 nov 2018
  • Voorafgaande aan iedere thuiswedstrijd stellen wij 10 vragen aan een van de selectiespelers. Voor de wedstrijd tegen Harkemase Boys hebben we Axel Wendt benaderd. Axel is weer op de weg terug na een heel lastige blessure. Onlangs heeft hij zijn eerste minuten kunnen maken in Noordwijk 2. De ambitieuze Noordwijker is vastbesloten: terugkeren in de selectie van Noordwijk met als doel om in de hoofdmacht te gaan spelen. Laten we met z’n allen hopen dat het Axel gaat lukken om zijn doel te bereiken.

Wil je jezelf voorstellen?
    Ik ben Axel Wendt, 22 jaar oud, heb een vriendinnetje Iris en op dit moment woon ik tijdelijk in Amsterdam.

Wat doe jij naast het voetbal bij vv Noordwijk?
    Ik ben student rechten op de VU. Daarnaast werk ik twee dagen per week op een letselschadekantoor. Hoewel ik mijn eerste minuten op het veld alweer heb gemaakt ga ik ook nog 2/3 keer per week naar de fysio om het laatste stuk van mijn revalidatie, na een afgescheurde kruisband, goed af te ronden.

Waarom vv Noordwijk voor jou?
    Bij vv Noordwijk ben ik begonnen toen ik 4 jaar oud was. Vv Noordwijk is een mooie vereniging die het hoogst haalbare nastreeft, dat zie je onder andere aan het mooie complex en de prestaties die het eerste neerzet.

Waar heb je in het verleden gespeeld?
    Vanaf mijn 12e heb ik vier jaar bij ADO gespeeld, na deze vier mooie jaren ben ik teruggekeerd naar Noordwijk.

Waar kan de supporter jou aan herkennen als hij je ziet spelen?
    De supporter kan rekenen op een grote vorm van enthousiasme die uiteindelijk moet leiden tot veel ballen afpakken en aan de bal zal de supporter mij de bal zien verleggen van links naar rechts en andersom.

Wat is jouw doel voor dit seizoen? Wat wil je bereiken?
    Ten eerste wil ik topfit worden. Na een jaar blessureleed wil je niets anders meer dan "lekker voetballen". Verder zie ik mezelf voorlopig vooral veel invalbeurten maken om op termijn door te groeien tot vaste basisspeler.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
    De voorbereiding begint vaak op vrijdagavond al, rustig aan doen en niet laat slapen. Op zaterdag doe ik een aantal rek en strekoefeningen voordat we het veld op gaan. Op het veld doen we een warming-up en vlak voor de wedstrijd zetten we elkaar nog even op scherp, nemen we de laatste tactische dingen door en eet ik vaak nog een mars.

Welke kwaliteiten heb je nodig om als voetballer de top te kunnen bereiken?
    Je moet liefde voor het balletje hebben, gretig zijn, en in het hedendaagse voetbal zie je dat iedereen topfit is, dus je zal ook in de gym hard moeten werken.

Heb je een voorbeeld of idool?
    Vroeger keek ik graag naar Mark van Bommel, een verdedigende middenvelder die 10 goals per jaar maakte. Op dit moment heb ik geen voorbeeld en probeer ik vooral op mezelf te letten.

Welke tip heb jij voor de jeugd van vv Noordwijk?
    Je moet zaterdag als de mooiste dag van de week zien, blij zijn dat je weer het veld op "mag". Verder moet je hard trainen om het maximale uit elke training te halen, na een training moet je jezelf afvragen of je ergens beter in bent geworden.

Axel Wendt

rfwbs-slide