• DVS’33 - Noordwijk​​ zaterdag 9 februari 2019

5 feb 2019
  • Aanstaande zaterdag gaat Noordwijk in Ermelo de strijd aan met naaste achtervolger DVS’33.

Door het verlies afgelopen zaterdag is de voorsprong van Noordwijk op DVS’33 en Hoek geslonken tot zes punten, terwijl Quick Boys en SteDoCo op acht punten achterstand staan.

De vereniging DVS’33 kent, van afstand bekeken, een seizoen van hoogtepunten en dieptepunten. Dat geldt voor de prestaties van het eerste elftal op het veld alsmede voor een aantal zaken binnen de vereniging. Om met dat laatste te beginnen: regelmatig werd het nieuws gehaald met incidenten: trainer weg, trainer blijft toch, spelers tussentijds vertrokken, geruzie tussen de voorzitter en de pers. Ondanks dat is het eerste elftal er in geslaagd om, inclusief enkele tegenvallende resultaten in uitwedstrijden, de tweede plaats op de ranglijst te bereiken en in de 2e periode de koppositie te veroveren.

Er bestaat een groot verschil tussen de resultaten van DVS in thuiswedstrijden en uit. Iedereen herinnert zich nog de matige vertoning van de ploeg in Noordwijk, met een afgetekende 5-0 nederlaag tot gevolg. Uit werden nog vier andere wedstrijden verloren. Thuis is een ander verhaal:

Negen overwinningen en een gelijkspel, met fantastische doelcijfers.

Het laat zich raden dat DVS’33 uit is op revanche tegen Noordwijk. Niet alleen om op de ranglijst de achterstand te verkleinen en aan kop te blijven in de 2e periode, maar ook om de ongeslagen status thuis te handhaven en te laten zien dat de kansloze nederlaag in Noordwijk een incident was. Noordwijk zal ongetwijfeld huiswerk gedaan hebben om uit te dokteren hoe DVS’33 het best bestreden kan worden. Quick Boys gaf daarbij enkele weken geleden het slechte voorbeeld: als we de verslagen mogen geloven was dit een van de betere wedstrijden van DVS’33, waarin de snelle spelers voorin zich naar hartenlust konden uitleven.

Een voorspelling doen wat betreft uitslag is riskant: Noordwijk zal het lastig krijgen, maar aan een ongeslagen status in (thuis)wedstrijden komt een keer een eind, heeft Noordwijk gemerkt. En waarom zou dat zaterdag niet voor DVS’33 op kunnen gaan? Hopelijk krijgt Noordwijk in Ermelo de steun van veel supporters, de supportersvereniging maakt het mogelijk om op een simpele manier mee te reizen.

Leo Kruithof

rfwbs-slide