• Eemdijk - Noordwijk zaterdag 12 januari 2019

8 jan 2019
  • Op het moment dat we dit schrijven verblijft de selectie van Noordwijk nog in warmere oorden en heeft de selectie van Eemdijk zojuist weer voet op Nederlandse bodem gezet. Het klinkt vakantieachtig, maar aanstaande zaterdag wordt de competitie toch echt hervat. Eemdijk uit is de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie, Noordwijk heeft na zaterdag dan alle tegenstanders een keer ontmoet.
    Eemdijk is een klein dijkdorp aan de rivier de Eem dat in de gemeente Bunschoten ligt, in de provincie Utrecht. Het dorp telt ongeveer 800 inwoners en kent nauwelijks economische activiteit. De voetbalvereniging werd in 1979 opgericht. Op het zomeravondvoetbal in Bunschoten-Spakenburg speelden enkele teams mee bestaande uit inwoners van Eemdijk.
    Van hieruit werd besloten de vereniging Eemdijk op te richten. Men kreeg geen toestemming van de gemeente om de vereniging in Eemdijk te vestigen en is daarom gehuisvest in Bunschoten, op sportpark De Vinken. Vanaf de oprichting, startend met één elftal, is de vereniging doorgegroeid naar zo’n 400 leden.

Sportief gezien is het knap dat Eemdijk kans ziet in de 3e Divisie te spelen. Via de nacompetitie promoveerde Eemdijk in het seizoen 2014-2015 naar de Hoofdklasse. Vorig seizoen werd het kampioenschap in de Hoofdklasse B behaald en daarmee promotie naar de 3e Divisie. Daar heeft de ploeg het lastig, getuige de positie op de ranglijst. Begin december werd afscheid genomen van trainer Hans van Arum. Een trainingskamp op Torremolinos en enkele versterkingen in de winterstop moeten voor een ommekeer zorgen in de 2e helft van de competitie. Dat moet dan gebeuren onder leiding van de doorgeschoven assistent trainer Ruud van der Geest, die het seizoen afmaakt.

Tot nu toe behaalde Eemdijk acht punten, door twee overwinningen, thuis tegen De Dijk en uit tegen Achilles’29 en twee gelijke spelen. Je zou mogen verwachten dat Noordwijk, gezien de stand op de ranglijst, de punten mee naar huis zou moeten nemen, maar zo’n eerste wedstrijd na de winterstop is het altijd even afwachten. Zeker is dat Eemdijk er direct alles aan zal doen om een goede start te maken bij het vervolg van de competitie. De voorzitter van Eemdijk maakte dat de selectie nog eens duidelijk in zijn speech aan het eind van het trainingskamp. Hij besloot met de woorden: ‘KNALLEN MOE JE!!’ Noordwijk, wees op je hoede!

Leo Kruithof

rfwbs-slide