• Excelsior M. - Noordwijk zaterdag 15 februari 2020 14.30 uur

12 feb 2020
  • Zaterdag reist Noordwijk naar Maassluis om daar aan te treden tegen het Excelsior van trainer Dogan Corneille. In het Leidsch Dagblad van afgelopen maandag wordt met enige verbazing gesproken over het countervoetbal dat Dogan op dit moment zijn ploeg laat spelen. Verbazing, omdat de verslaggever Dogan kent als een trainer die aanvallend voetbal voorstaat. De huidige stand op de ranglijst met Excelsior M in problemen en het hoge aantal tegengoals die de ploeg incasseert, vraagt echter een ander soort voetbal. Zo kon het gebeuren dat de wedstrijd Katwijk - Excelsior M van afgelopen zaterdag zo goed als eenrichtingsverkeer was. Twee fouten in de verdediging van Katwijk werden genadeloos afgestraft, met als gevolg een overwinning voor de Tricolores uit Maassluis.

Dit in tegenstelling tot de voorgaande twee wedstrijden van Excelsior M. Zowel tegen AFC als tegen Rijnsburgse Boys leek de ploeg een goed resultaat te halen, maar werd in de slotfase toch tegen verlies aangelopen. De thuiswedstrijd in oktober verloor Noordwijk met 1-3. Excelsior M gaf er toen al blijk van fouten in de verdediging van de tegenstander genadeloos te kunnen afstraffen. Het belang van de wedstrijd aanstaande zaterdag is duidelijk. Beide ploegen hebben punten nodig om weg te blijven/komen van de onderste plaatsen. Excelsior M kan bij winst Noordwijk achterhalen. Noordwijk is na drie gelijke spelen en een nederlaag in de laatste vier wedstrijden ook wel weer toe aan een overwinning. Kortom, de belangen zijn groot. Hopelijk leidt dit tot een leuke wedstrijd.

Leo Kruithof

Blikkie Vooruit met Brayen Bröcker.