• Finale VVSB (Za) – DoCos op Duinwetering zaterdag 15 juni 14.30 uur

10 jun 2019
  • VVSB (za.) speelt de finale van de nacompetitie zoals gebruikelijk op neutraal terrein. Het decor voor de laatste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de ploeg van Rob Jonkman is de Duinwetering van vv Noordwijk. VVSB (za.) neemt het daar zaterdag op tegen het Leidse DoCoS

Op weg naar de finale om promotie versloegen de Noordwijkerhouters KMD (2-3) en Lyra (1-3). DoCoS speelt om lijfsbehoud in de Tweede Klasse en moest de vorige ronden aardig aan de bak. Het won in de verlenging van stadsgenoot Lugdunum (3-2) en het schakelde Be Fair uit na strafschoppen. De aftrap komende zaterdag is om 14.30 uur en de entree is gratis.

(bron: Voetbal in de Bollenstreek)

-0-0-0-0-0-0-0-

Nacompetitie tweede/derde klasse (zaterdag)- Rob Jonkman hoopte als trainer van VVSB op DoCoS als tegenstander. Een ‘fraai affiche en een boeiende tegenstander’. Zijn wens kwam uit. DoCoS overleefde zowel Lugdunum als Be Fair via extra werkzaamheden. Werd Lugdunum nog na 120 minuten verslagen, ook nog eens via twee delen vanwege staken in het eerste duel, de ploeg uit Waddinxveen kon pas geklopt worden vanaf de strafschopstip.

Maar wat maakt het uit? DoCoS toonde karakter en lijkt op het juiste moment de overlevingsmodus gevonden te hebben. Andre Devilee gaf eerder deze week aan het plezier weer terug te zien bij zijn groep en dat geeft de interim-trainer het vertrouwen ook de laatste hobbel te kunnen nemen. Toch is VVSB bepaald geen opponent die eenvoudig opzij te schuiven zal zijn, zo lijkt het tenminste. De Noordwijkerhouters sloegen allesbehalve een modderfiguur als nieuwkomer in de derde klasse en vanaf het begin sprak Jonkman de woorden uit dat zijn ploeg gaandeweg zou groeien. Dat bleek geen wartaal gezien de periodetitel die werd gepakt.

In de nacompetitie werden KMD en Lyra verslagen. Zeker niet met groots machtsvertoon, maar het getoonde karakter sprak de trainer wel aan. En dus zal DoCoS ook nu tot het gaatje moeten gaan om ook volgend seizoen uit te kunnen komen in de tweede klasse. Mocht dat niet lukken dan leveren de paarsgelen een prestatie van formaat in twee seizoenen tijd en zal de nieuwe trainer bij de Leidenaren, Dennis Olman, er alles aan gelegen zijn om de club weer terug te brengen op het huidige niveau. De wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld en wel bij Noordwijk, waar onlangs groot feest werd gevierd vanwege de titel. De vraag is nu wie er komende zaterdagmiddag polonaise kan lopen.

(bron: Leiden amateur voetbal)