• GVVV - Noordwijk zaterdag 26 oktober 2019 14.30 uur

23 okt 2019
  • Zaterdag speelt Noordwijk de uitwedstrijd tegen GVVV, de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging, opgericht in 1947. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in december 2013 in de Topklasse. De meest recente ontmoetingen tussen beide teams dateren uit de drie jaren dat Noordwijk in de Topklasse voetbalde. Zowel GVVV als Noordwijk misten in het eerste jaar van de Topklasse de promotie naar deze hoogsteafdeling, maar wisten een jaar later beide te promoveren dankzij een kampioenschap in de Hoofdklasse.

Waar Noordwijk geen kans zag om het niveau vast te houden en uit de Topklasse duikelde na drie seizoenen, wist GVVV wel op het hoogste niveau te blijven voetballen. In het seizoen 2013-2014 eindigde GVVV zelfs, gedeeld met Spakenburg, op de eerste plaats. De beslissingswedstrijd om het kampioenschap werd verloren. Noordwijk degradeerde in dat jaar uit de Topklasse. Van de zes ontmoetingen in de Topklasse won Noordwijk er maar liefst vier, speelde er één gelijk en verloor er één. In een verder verleden speelden beide teams regelmatig in dezelfde afdeling. De statistieken van alle wedstrijden zijn in het voordeel van Noordwijk.

Dat biedt geen enkele garantie op succes aanstaande zaterdag. Beide clubs hebben op dit moment evenveel punten, waarbij GVVV een wedstrijd meer speelde. Opvallend is dat de Veenendalers thuis nog maar één punt wisten te bemachtigen, dankzij een gelijkspel tegen De Treffers. Nu is Noordwijk, na de geweldige start, het de laatste weken een beetje kwijt en heeft het de tegenstanders van de laatste wedstrijden enigszins in het zadel geholpen. Zowel Kozakken Boys, Spakenburg als Excelsior M. grepen de wedstrijd tegen Noordwijk aan om tegenvallende resultaten om te buigen. Laten we hopen dat Noordwijk GVVV, waar de resultaten ook tegenvallen, zeker in thuiswedstrijden, niet de kans geeft om ook in dat rijtje genoemd te gaan worden.

Een mooie voorbeschouwing op de wedstrijd is te lezen op www.gvvv.nl.

Leo Kruithof