• Harkemase Boys - Noordwijk​​​ zaterdag 9 maart 2019

5 mrt 2019
  • Na een week rust voor Noordwijk en de meeste andere ploegen (niet voor Harkemase Boys dat de inhaalwedstrijd tegen DOVO speelde en won) gaat de competitie zaterdag weer van start. Noordwijk reist naar Harkema om daar de strijd aan te gaan met Harkemase Boys. Nog elf wedstrijden, allemaal geldend voor de 3e periode, en dan weten we wie de kampioen van de Derde Divisie is.

Als kampioen van de Hoofdklasse C in 2015-2016 spelen de Harekieten nu voor het derde achtereenvolgende jaar in de Derde Divisie, om daar beide voorgaande seizoenen in de middenmoot geëindigd te zijn. Een vorig verblijf in de Topklasse beperkte zich tot twee seizoenen (2010-2011 en 2011-2012). De jaren dat Harkemase Boys in de Hoofdklasse speelde eindigde de ploeg steevast bovenin en won vaak een periodetitel.

De laatste keer dat Noordwijk en Harkemase Boys de degens kruisten was in het seizoen 2011-2012 in de Topklasse. Harkemase Boys degradeerde in dat jaar, maar zag wel kans om in Harkema met 2-0 van Noordwijk te winnen. In Noordwijk won Noordwijk in dat jaar met 1-0. De thuiswedstrijd in november dit jaar won Noordwijk gemakkelijk met 4-1. Spelen in Harkema is echter een ander verhaal. Alleen Quick Boys en ODIN’59 zagen tot nu toe kans te winnen in Friesland.

Noordwijk weet dat deze laatste wedstrijden de jacht geopend is, voor zover dat nog niet het geval was. Alle tegenstanders zullen voluit gaan om de punten van de koploper te bemachtigen om zodoende zelf nog kans te houden op een kampioenschap, de laatste periode te winnen of degradatie of p/d wedstrijden te ontlopen. Geen enkele wedstrijd wordt gemakkelijk. Dat Noordwijk daarbij de steun van het Noordwijkse publiek goed kan gebruiken, lijkt me duidelijk. Kampioen willen worden vraagt het uiterste van de spelers, maar ook de mensen aan de zijlijn kunnen meedoen! De spelers en staf rekenen op u!

Leo Kruithof

rfwbs-slide