• Hoek - Noordwijk ​​zaterdag 18 mei 2019

14 mei 2019
  • Zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen en wat voor een, uit naar Hoek. De wedstrijden tegen Hoek zijn voor Noordwijk meestal niet de gemakkelijkste. Dit keer een wedstrijd met een wel heel speciaal tintje.

Wie aan het begin van het seizoen voorspeld zou hebben dat Noordwijk kampioen zou worden, was waarschijnlijk met een vreemde blik aangekeken. Natuurlijk wisten we dat we een goede ploeg hebben, maar als debutant kampioen worden met concurrentie van sterke ploegen als DOVO, Quick Boys, DVS’33, ASWH, Hoek om er maar enkele te noemen, dat was bij de meeste mensen niet de verwachting. En toch gaat het gebeuren. Een fantastische prestatie.

Hoewel het zover nog niet is en het theoretisch nog kan misgaan, gelooft niemand daar in. Vijf punten voorsprong op Quick Boys met nog twee wedstrijden te spelen. Dat betekent dat aanstaande zaterdag het kampioenschap binnengehaald kan worden. Als Noordwijk zelf wint, is het resultaat van Quick Boys niet van belang. Als Noordwijk punten verspeelt bij Hoek, is het belangrijk wat Quick Boys doet in de uitwedstrijd tegen ODIN’59. In het aller slechtste scenario, bij verlies voor Noordwijk en winst voor Quick Boys, slinkt de voorsprong tot twee punten en gaat de thuiswedstrijd volgende week tegen Eemdijk de beslissing brengen.

Neemt niet weg dat het zaterdag een lastige wedstrijd is. Hoek is sterk, thuis werd drie keer verloren en de laatste nederlaag dateert van 23 maart. Vanaf april werden de laatste vijf wedstrijden gewonnen, afgelopen zaterdag met maar liefst 9-1. Hoewel dat tegen degradant De Dijk was, geeft het wel aan dat Hoek weet wat scoren is. De meeste doelpunten komen van Kyle Doesburg, maar ook Rik Impens weet ze er dit seizoen weer aardig in te schieten. Bovendien valt op dat er daarnaast veel verschillende spelers zijn die doelpuntenmaken. Noordwijk – Hoek eindigde in september in 1-1, vorig jaar eindigde Hoek – Noordwijk in 2-2.

We gaan er van uit dat veel Noordwijk supporters de weg naar Hoek weten te vinden om de ploeg te steunen en om wellicht mee te maken dat er zaterdag al wat te vieren is. We gaan er ook vanuit dat die Noordwijk supporters laten zien dat we ons als echte supporters gedragen, die weten hoe het hoort. Veel media zijn zaterdag gericht op de wedstrijd en brengen verslag uit van het wedstrijd -verloop en bij het behalen van het kampioenschap van de huldiging door de KNVB direct na de wedstrijd. Veel plezier gewenst.

Leo Kruithof