• Jeugd algemeen

Plezier staat voorop
    Bij vv Noordwijk stellen we alles in het werk om de jeugd een plezierige lidmaatschapsperiode te bezorgen, met volop ruimte voor individuele ontwikkeling. Ook wordt aandacht besteed aan de teamgeest, normen en waarden en het vereniging besef. Opleiding op technisch gebied is altijd in overeenstemming met de mogelijkheden van het lid en plezier staat hierbij te allen tijde voorop.
    Lid worden?
    Informatie over o.a. aanmelding bij vv Noordwijk en de contributiebedragen voor dit seizoen vindt u op de pagina Ledenadministratie.
    Wil uw kind eerst een keertje vrijblijvend kennismaken met voetbal? We organiseren een aantal keer per jaar vriendjesdagen, deze worden vooraf gecommuniceerd via de site, de agenda en de lokale media.
    Startbijeenkomst
    Ieder jaar vindt bij aanvang van het seizoen een startbijeenkomst voor ouders van de jeugdleden plaats, waarbij de leiders, coaches en trainers aanwezig zijn.
    Voor de Superliga ouders (allerkleinsten t/m 6 jaar) wordt een aparte bijeenkomst georganiseerd aan het einde van september van ieder seizoen.
    Organisatie.
    De jeugdcommissie legt verantwoording af aan het hoofdbestuur.
    De jeugdcommissie vergadert in de regel 1 x per maand, echter bij de start en het einde van het voetbalseizoen zal deze frequentie hoger liggen. De commissie bestaat, naast de jeugdvoorzitter, uit 10 leden met ieder zijn eigen aandachtsgebied.
    Jeugdcoördinatoren dit seizoen
    De jeugdcommissie wordt o.a. geholpen door de jeugdcoördinatoren. Zij zijn eerste aanspreekpunt voor de vereniging en ouders/verzorgers van de jeugdleden. De coördinator is onder meer betrokken bij de teamindeling, training- en wedstrijdbeleving, normen- en waardenbeleid, problemen in zijn/haar groep en algemene informatieverstrekking.

• Autistisch Spectrum Stoornis groep

Voetballen met een Autistisch Spectrum Stoornis? Dat kan bij vv Noordwijk in een ASS-team!

Ontstaan
    In de Bollenstreek is het ASS-voetbal begonnen onder de naam Vereniging Voetbal voor Autisten, met trainingen bij FC Lisse. Toen het aantal kinderen groeide is er voor gekozen om sportpark Duinwetering in Noordwijk als thuisbasis te gaan gebruiken. Op deze manier kon er meer duidelijkheid en structuur worden aangebracht in de trainingen.

Huidige situatie
    Sinds januari 2016 is de Vereniging Voetbal voor Autisten bestuurlijk en praktisch overgenomen door vv Noordwijk, wat betekent dat de voetballers lid zijn van vv Noordwijk en dus ook bij de KNVB zijn aangesloten. Zo hebben zij dezelfde faciliteiten als de andere leden binnen de vereniging. Zo maken de ASS-spelers ook gebruik van het kledingplan van vv Noordwijk. Dit omvat een wedstrijdtenue (shirt, broekje, sokken), een trainingspak en een voetbal tas of rugzak. Deze kleding is in bruikleen en kan gewisseld worden als de kleding te klein wordt. Gelieve alleen te dragen op wedstrijddagen en speciale gelegenheden. Waar mogelijk doen de ASS leden mee met de verenigingsactiviteiten.

Op dit moment bestaat de ASS afdeling uit ongeveer 20 leden en 2 teams die deelnemen aan de KNVB competitie voor ASS teams. Er worden ongeveer 14 wedstrijden per seizoen gespeeld. De leeftijden van de leden variëren van 8 tot en met 18 jaar. Elke week wordt er onder begeleiding van vaste trainers een voetbaltraining gegeven. De (hulp)trainers zijn allemaal mensen met ervaring in omgang met de speciale behoeften die de spelers hebben. Trainingen zijn voorspelbaar in opbouw en er is ruimte voor individuele aandacht. Regelmatig worden er toernooien georganiseerd tussen voetbalverenigingen met ASS-teams in de regio en/of landelijk.

Werkcommissie
    Er is binnen de vereniging een werkcommissie ASS-teams samengesteld, waarin voormalige bestuursleden van de Vereniging Voetbal voor Autisten en vertegenwoordigers van vv Noordwijk zitting hebben. Op dit moment bestaat de commissie uit de volgende personen: Marjolein de Goeij (secretaris), Cees van Eeden (voormalig trainer/coach), Rob Hogenhuis (voorzitter jeugdafdeling vv Noordwijk) en Leo Kruithof (bestuurslid vv Noordwijk). Sander van Zwet (trainer/coach) sluit vaak aan bij overleg. Hij verzorgt de trainingen op woensdag en begeleidt de kinderen tijdens de wedstrijden op zaterdag.

Trainingstijden
    Team 1: woensdag 18.15-19.30 uur (trainers Sander van der Zwet en Edwin Develing)
    Team 2: maandag 18.30-19.30 uur (trainer Wesley van Dam)

De ASS afdeling bij vv Noordwijk staat open voor leden uit de Bollenstreek en Leiden en omgeving. Ook zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen, in welke vorm dan ook!

Info
    Informatie kan ingewonnen worden bij Leo Kruithof, jeugdcoordinator-ASS@vvnoordwijk.nl.

• Jeugdfonds sport en cultuur

Zin om te voetballen, maar is dat financieel gezien niet mogelijk?

Kijk op Jeugfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds  gaan samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Meer informatie hierover kan ingewonnen worden bij Leo Kruithof via telefoonnummer 06-45891281

rfwbs-slide