• Jeugd algemeen

  Plezier staat voorop
  Bij vv Noordwijk stellen we alles in het werk om de jeugd een plezierige lidmaatschapsperiode te bezorgen, met volop ruimte voor individuele ontwikkeling. Ook wordt aandacht besteed aan de teamgeest, normen en waarden en het vereniging besef. Opleiding op technisch gebied is altijd in overeenstemming met de mogelijkheden van het lid en plezier staat hierbij te allen tijde voorop.

  Lid worden?
  Informatie over o.a. aanmelding bij vv Noordwijk en de contributiebedragen voor dit seizoen vindt u op de pagina Ledenadministratie.
  Wil uw kind eerst een keertje vrijblijvend kennismaken met voetbal? We organiseren een aantal keer per jaar vriendjesdagen, deze worden vooraf gecommuniceerd via de site, de agenda en de lokale media.

  Startbijeenkomst
  Ieder jaar vindt bij aanvang van het seizoen een startbijeenkomst voor ouders van de jeugdleden plaats, waarbij de leiders, coaches en trainers aanwezig zijn.
  Voor de Superliga ouders (allerkleinsten t/m 6 jaar) wordt een aparte bijeenkomst georganiseerd aan het einde van september van ieder seizoen.

  Organisatie.
  De jeugdcommissie legt verantwoording af aan het hoofdbestuur.
  De jeugdcommissie vergadert in de regel 1 x per maand, echter bij de start en het einde van het voetbalseizoen zal deze frequentie hoger liggen. De commissie bestaat, naast de jeugdvoorzitter, uit 10 leden met ieder zijn eigen aandachtsgebied.

  Jeugdcoordinatoren
  De jeugdcommissie wordt o.a. geholpen door de jeugdcoordinatoren. Zij zijn eerste aanspreekpunt voor de vereniging en ouders/verzorgers van de jeugdleden. De coordinator is onder meer betrokken bij de teamindeling, training- en wedstrijdbeleving, normen- en waardenbeleid, problemen in zijn/haar groep en algemene informatieverstrekking.

 • Leeftijdsgroepen binnen het voetbal

  De KNVB heeft de jeugdteams in leeftijdsgroepen ingedeeld:

  Groep

  Leeftijd

  Aantal spelers

  wedstrijdduur

  JO19

  17-18 jaar

   

  11 spelers

  2x45 minuten

  JO17

  15-16 jaar

   

  11 spelers

  2x40 minuten

  JO15

  14 jaar

   

  11 spelers

  2x35 minuten

  JO14

  13 jaar

   

  11 spelers

  2x35 minuten

  JO13

  12 jaar

   

  11 spelers

  2x30 minuten

  JO12

  11 jaar

   

    8 spelers

  2x30 minuten

  JO11

  10 jaar

   

    8 spelers

  2x25 minuten

  JO10

  9 jaar

   

    6 spelers

  2x25 minuten

  JO9

  8 jaar

   

    6 spelers

  2x20 minuten

  JO8

  7 jaar

   

    6 spelers

  2x20 minuten

  Superliga

  t/m 6 jaar

  nvt

  nvt

   

 • Autistisch Spectrum Stoornis groep

  Voetballen met een Autistisch Spectrum Stoornis? Dat kan bij vv Noordwijk in een ASS-team!

  Ontstaan
  In de Bollenstreek is het ASS-voetbal begonnen onder de naam Vereniging Voetbal voor Autisten, met trainingen bij FC Lisse. Toen het aantal kinderen groeide is er voor gekozen om sportpark Duinwetering in Noordwijk als thuisbasis te gaan gebruiken. Op deze manier kon er meer duidelijkheid en structuur worden aangebracht in de trainingen.

  Huidige situatie
  Sinds januari 2016 is de Vereniging Voetbal voor Autisten bestuurlijk en praktisch overgenomen door vv Noordwijk, wat betekent dat de voetballers lid zijn van vv Noordwijk en dus ook bij de KNVB zijn aangesloten. Zo hebben zij dezelfde faciliteiten als de andere leden binnen de vereniging. Zo maken de ASS-spelers ook gebruik van het kledingplan van vv Noordwijk. Dit omvat een wedstrijdtenue (shirt, broekje, sokken), een trainingspak en een voetbal tas of rugzak. Deze kleding is in bruikleen en kan gewisseld worden als de kleding te klein wordt. Gelieve alleen te dragen op wedstrijddagen en speciale gelegenheden. Waar mogelijk doen de ASS leden mee met de verenigingsactiviteiten.

  Op dit moment bestaat de ASS afdeling uit ongeveer 10 leden die met een team deelnemen aan de KNVB competitie voor ASS teams. Er worden ongeveer 12 wedstrijden per seizoen gespeeld. De leeftijden van de leden variëren van 10 tot en met 20 jaar. Elke week wordt er onder begeleiding van vaste trainers een voetbaltraining gegeven. De (hulp)trainers zijn allemaal mensen met ervaring in omgang met de speciale behoeften die de spelers hebben. Trainingen zijn voorspelbaar in opbouw en er is ruimte voor individuele aandacht. Regelmatig worden er toernooien georganiseerd tussen voetbalverenigingen met ASS-teams in de regio en/of landelijk. 

  Werkcommissie
  Er is binnen de vereniging een werkcommissie ASS-teams samengesteld, waarin voormalige bestuursleden van de Vereniging Voetbal voor Autisten en vertegenwoordigers van vv Noordwijk zitting hebben. Op dit moment bestaat de commissie uit de volgende personen: Marjolein de Goeij (secretaris), Rob Hogenhuis (voorzitter jeugdafdeling vv Noordwijk), Sander van der Zwet (trainer/coach) en Leo Kruithof (bestuurslid vv Noordwijk). Sander van der Zwet verzorgt met Edwin Develing de trainingen op woensdag en begeleidt de kinderen tijdens de wedstrijden op zaterdag.

  Trainingstijd
  Woensdag 18.15-19.30 uur  

  De ASS afdeling bij vv Noordwijk staat open voor leden uit de Bollenstreek en Leiden en omgeving. Ook zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen, in welke vorm dan ook!

  Info
  De site http://ass-voetbal.nl/ geeft meer info over ASS voetbal.
  Informatie over ASS voetbal bij vv Noordwijk kan ingewonnen worden bij Leo Kruithof, evenementen@vvnoordwijk.nl

 • Jeugdfonds sport en cultuur

  Zin om te voetballen, maar is dat financieel gezien niet mogelijk?
  Kijk op Jeugdfonds Sport en Cultuur.
  Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds  gaan samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

  Meer informatie hierover kan ingewonnen worden bij Leo Kruithof via telefoonnummer 06-45891281

 •