• Katwijk - Noordwijk zaterdag 2 november 2019 (15.30 uur)

30 okt 2019
  • Zaterdag aanstaande treft Noordwijk voor de derde maal in dit prille seizoen een streekgenoot in een uitwedstrijd. Na Quick Boys en Rijnsburgse Boys staat nu de wedstrijd tegen en in Katwijk op het programma.

Voor de laatste keer in competitieverband troffen beide ploegen elkaar op 7 maart 2015. Dat was het seizoen waarin Katwijk er in slaagde de degradatie uit de Topklasse van het seizoen ervoor direct goed te maken met een kampioenschap en dus promotie terug naar de toen hoogste afdeling. Het seizoen 2013-2014 waarin Katwijk degradeerde uit de Topklasse was een uitermate slecht jaar voor de Bollenstreek: ook Ter Leede degradeerde rechtstreeks en Noordwijk via de nacompetitie. Waar Ter Leede en Noordwijk geen kans zagen het jaar daarna het verloren terrein goed te maken, lukte dat Katwijk wel. Met maar liefst 16 punten voorsprong op nummer twee Quick Boys werden de Katwijkers kampioen. Op 7 maart 2015 zag Noordwijk kans om Katwijk de eerste nederlaag van dit successeizoen toe te brengen. Vlak voor tijd scoorde Emiel Wendt op de Duinwetering de winnende, tweede goal. In april liep Katwijk tegen de tweede en laatste verliespartij van dat seizoen op: 2-1 verlies op de Krom tegen FC Rijnvogels.

De seizoenen hierna eindigde Katwijk steeds bovenin, met als hoogtepunt het kampioenschap in de Tweede Divisie in het seizoen 2017-2018. In de laatste wedstrijd tegen directe concurrent Kozakken Boys werd via een 0-0 gelijkspel het zoveelste kampioenschap veroverd.

Dit seizoen presteert Katwijk wisselvallig. Goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere. Een zevende plaats met zeven punten achterstand op lijstaanvoerder IJsselmeervogels zal enigszins tegenvallend zijn. Opvallend is het geringe aantal tegendoelpunten, nog maar acht keer moest de bal uit het Katwijk doel gehaald worden.

Ondanks de voorsprong van maar twee punten op Noordwijk staat Katwijk zaterdag toch als favoriet aan de aftrap. Maar waar de eerdere uitwedstrijden van Noordwijk tegen Quick Boys en Rijnsburgse Boys mooie resultaten opleverden, zou het een mooi lijstje zijn als er zaterdag opnieuw een goed resultaat genoteerd kan worden. Geen enkele Noordwijker zal er bezwaar tegen hebben als Emiel Wendt opnieuw vlak voor tijd de winnende maakt.

Leo Kruithof