• KNVB verzekering

5 dec 2018
  • Helaas komt het voor dat voetballers geblesseerd raken. In het geval van een lichte blessure is er geen man overboord; een weekje rust en je kunt weer de wei in. Als een blessure langer duurt wordt het vervelender. Gedwongen rust van een aantal weken of soms maanden, revalidatie en soms ook kosten voor medische handelingen. Kosten voor medische handelingen worden vaak vergoed via de eigen afgesloten verzekering.

Iedereen die via zijn of haar vereniging lid is van de KNVB is ook via de KNVB verzekerd. In sommige gevallen zijn ook vrijwilligers die geen lid zijn van de KNVB toch via de KNVB verzekerd. De KNVB heeft voor de leden twee collectieve aanvullende verzekeringen: de collectieve ongevallenverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Eerst moet altijd de ‘eigen’ verzekering ingeschakeld worden. Keert deze gedeeltelijk of wellicht helemaal niet uit, dan kan men de collectieve verzekering van de KNVB inschakelen.

Recent hebben we ervaren dat kosten voor fysiotherapie, noodzakelijk als gevolg van een blessure opgelopen tijdens een wedstrijd, via de KNVB verzekering vergoed worden, nadat het maximum te vergoeden bedrag bij de eigen verzekering bereikt was.

Zeker in het geval van langdurige blessures met veel medische kosten is het raadzaam om te bekijken of er via de KNVB verzekering vergoeding te verkrijgen is. Op www.knvb.nl (en dan via de zoekmachine verzekeringen intypen) is meer informatie te vinden. Contactpersoon bij vv Noordwijk is Leo Kruithof.

rfwbs-slide