• Meiden- en vrouwenvoetbal bij vv Noordwijk

12 aug 2017
  • KNVB visie
    Sarina Wiegman, de trainster van het succesvolle Nederlands Vrouwenteam verwoordt de visie van de KNVB op meisjesvoetbal: ‘Tot 12 jaar zou je gemengd voetbal moeten verplichten, omdat dat het beste is voor iedereen. Of je nu goed bent of minder goed, jongetje of meisje. Op die leeftijd gaat het om de ontwikkeling van het kind. Kijk niet naar het geslacht, maar naar het kind. Vanaf de puberteit ontstaan sociaal-emotionele en fysieke verschillen. Vanaf dan lever je maatwerk. Meisjes in jongensteams, meisjesteams in jongenscompetities, of meisjes in meisjescompetities’.

Hoe heeft vv Noordwijk dit ingevuld?
    De jeugdafdeling
    Jij voetbalt als meisje samen met jongens. Samen in één team, om elkaar beter te maken. Je kunt beginnen met voetballen als je vijf jaar bent in de Superliga. Je traint dan op woensdag en op zaterdag speel je onderling wedstrijdjes. Vanaf acht jaar ga je spelen in een echt team, train je twee keer per week en speel je wedstrijden georganiseerd door de KNVB.
    We willen allemaal net zo goed worden als Vivianne Miedema, Lieke Martens, Stefanie van der Gragt en alle andere Oranje Leeuwinnen. Zij hebben allemaal samen met jongens gespeeld. Je wordt sneller, sterker en je leert samen te sporten. Bij vv Noordwijk zijn er voldoende jeugdteams om jou te laten spelen in een team van jouw niveau. Vanaf 16 jaar kun je doorstromen naar het vrouwenteam, maar ook bij de jeugd blijven spelen.
    De seniorenafdeling
    Ons vrouwenelftal bestaat uit gemotiveerde speelsters. Zij spelen elke week wedstrijden in de regio. Je bent welkom als je nu voetbalt bij een andere club, eerder hebt gevoetbald, maar nu al jaren niet, of op zoek bent naar een leuke teamsport. Je kunt bij ons altijd komen meetrainen. Onze vrouwen trainen op donderdagavond vanaf 20.00 uur en vinden het gezellig om na de wedstrijden en trainingen samen nog een drankje te drinken.
    Wil je meer informatie over meisjesvoetbal of vrouwenvoetbal bij vv Noordwijk? Neem dan contact op met Minoes de Jong via mailadres  damesvoetbal@vvnoordwijk.nl of benader ons via Facebook (https://www.facebook.com/vvnoordwijkdames1).