• Senioren 35+

 • KNVB - 7x7 35/45+ voetbal

  Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed.

  Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

  7x7 voor- en najaarsreeks

  Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.

  7x7 competitie

  Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7x7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

  In het seizoen 2019-2020 heeft vv Noordwijk voor het eerst meegedaan met een aantal 7x7 teams in zowel de voorjaarsreeks als de najaarsreeks. Ook in het seizoen 2020-2021 is het de bedoeling met een aantal teams mee te spelen. Heb je interesse? Neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat via wedstrijdsecretariaat@vvnoordwijk.nl of met de ledenadministratie via ledenadministratie@vvnoordwijk.nl.

  Voetballers die in de 7x7 teams voetballen betalen m.i.v. seizoen 2020-2021 een contributiebedrag van € 125,-