• Noordwijk - AFC zaterdag 9 november 2019  14.30 uur

6 nov 2019
  • Na de twee achtereenvolgende uitwedstrijden speelt Noordwijk nu twee keer thuis, aanstaande zaterdag tegen het Amsterdamse AFC, volgende week tegen HHC Hardenberg. Kennen we van de seizoenen in de Hoofdklasse het zaterdagteam van AFC, nu in de Tweede Divisie hebben we te maken met de zondag. In competitieverband speelden beide teams nog nooit tegen elkaar, er werden wel in het verleden diverse oefenwedstrijden tegen elkaar gespeeld. AFC is een vereniging met een rijke historie en een mooie toekomst. Opgericht in 1895, op dit moment ruim 2000 leden, mooie resultaten van het 1e elftal (vooral van het zondagteam), goede jeugdelftallen en op weg naar een nieuwe accommodatie. Ruim een maand geleden werd de eerste paal voor het nieuwe clubhuis geslagen.

Vorig seizoen werd AFC met ruime voorsprong kampioen van de Tweede Divisie en ook nu wordt een toppositie ingenomen. Met het spelersmateriaal van de Amsterdammers moet ook dit jaar meegedaan worden voor het kampioenschap. Aan Noordwijk de taak om het AFC zo moeilijk mogelijk te maken. Na de goede start heeft Noordwijk het de afgelopen weken lastig. Inmiddels zijn we gezakt naar de 11e plaats op de ranglijst en roeren ook de ploegen onder ons zich. Het ziet er naar uit dat elk punt dat behaald gaat worden gekoesterd moet worden, een driepunter zou wat dat betreft zeer welkom zijn.

Wat wellicht een complicerende factor is, is de spelerscarrousel die inmiddels al volop in beweging is. Het mag niet van invloed zijn, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat belangstelling van andere clubs een remmende werking heeft op de prestaties van enkele spelers. Hopelijk komt het de rust ten goede dat Kees Zethof ook volgend jaar onze trainer is en dat sommige jongens hebben aangegeven ook volgend seizoen bij Noordwijk te spelen.

Neemt niet weg dat na twee seizoenen van bijna alleen maar overwinningen ook nu op het hoogste podium de ploeg de volledige steun verdient van de supporters. Het zou daarom mooi zijn als de komende twee wedstrijden het publiek zorgt voor een extra steuntje in de rug van onze jongens. Tot zaterdag!

Leo Kruithof