• Noordwijk - Ajax​​ Zaterdag 25 augustus 2018

22 aug 2018
  • Zaterdag gaat de competitie in de Derde Divisie van start. Na de oefencampagne van de laatste weken en de twee TOTO KNVB bekerwedstrijden deze week gaan we beginnen aan een serie van 34 competitiewedstrijden. Leuk om de strijd in de Derde Divisie te kunnen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Noordwijk speelde alle oefenwedstrijden tegen hoger spelende teams. Er werd niet gewonnen, maar belangrijk in deze wedstrijden was dat trainer Kees Zethof de mogelijkheid kreeg om alle selectiespelers aan het werk te zien. Door de vele wisselingen kreeg iedere speler de kans om te laten zien wat zijn kwaliteiten zijn, als we dat nog niet wisten. Naar mate de oefencampagne vorderde zag je steeds meer een elftal ontstaan. In de twee bekerwedstrijden stond er een elftal dat hoop geeft op een goed seizoen. Enkele spelers zijn nog niet 100 procent fit en enkele spelers zijn zwaar belast in de twee KNVB beker wedstrijden. Met die twee wedstrijden in de benen, zo vlak achter elkaar, is het lastig te voorspellen hoe het elftal er zaterdag uit zal zien.

De wedstrijden tegen Ajax zijn meestal leuke wedstrijden, omdat Ajax een voetballende ploeg is, met technisch verzorgd spel. Ajax heeft Bart Spil in de selectie, die na zijn vertrek bij Noordwijk via Hollandia bij de Amsterdammers terecht gekomen is. Ajax kende een lang seizoen: via vijf nacompetitiewedstrijden werd promotie bereikt. Eerst winst tegen Ter Leede, daarna verlies tegen Hoek en in een enkele wedstrijd winst op Capelle. Die laatste wedstrijd was een soort bonus voor een extra promotieplaats omdat Jong Twente besloot weer te gaan spelen in de reservecompetitie van BVO elftallen. Ajax greep de extra kans met beide handen aan.

De laatste jaren hebben beide ploegen niet veel bij elkaar in de competitie gezeten. In 2016-2017 was dat voor het laatst: thuis won Noordwijk met 5-0, uit werd een blamerende 7-1 nederlaag geleden. Voor andere competitiewedstrijden tegen elkaar moeten we ver terug: 2005-2006 en 2004-2005, beide keren een 1-1 eindstand aan de Duinwetering. Tussendoor herinneren we ons natuurlijk de nacompetitiewedstrijden in mei 2014: 6-1 verlies in Amsterdam en 6-2 winst thuis. Hierdoor degradeerde Noordwijk uit de Topklasse en promoveerde Ajax.

We hopen zaterdag op een mooie start van de competitie en een leuke wedstrijd. Veel plezier gewenst!

Leo Kruithof