• Noordwijk - ASWH zaterdag 14 september 2019 14.30 uur

10 sep 2019
  • Zaterdag neemt Noordwijk het op tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Een bekende tegenstander die net als Noordwijk kans zag te promoveren naar de Tweede Divisie.

De manier waarop die promotie tot stand kwam mag best verrassend genoemd worden. Een 7e plaats in de eindrangschikking van de competitie in de Derde Divisie geeft niet bepaald het idee dat de sterkste ploeg gepromoveerd is. Echter, ASWH beleefde een fantastisch slot van de competitie. De 3e periodetitel werd behaald (2e plaats achter Noordwijk) en vervolgens werden in de nacompetitie OFC en FC Lienden aan de zegekar gebonden. Dus promotie naar de hoogste afdeling. Een knappe prestatie, pieken op het juiste moment kun je ook zeggen.

En zo komt Noordwijk ook dit jaar ASWH weer tegen. We herinneren ons natuurlijk vooral nog de twee wedstrijden in 2016 in de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie. Noordwijk verloor toen na verlenging in de tweede wedstrijd, waardoor ASWH promoveerde naar de Derde Divisie en Noordwijk in de Hoofdklasse bleef steken. Noordwijk maakte dat in de jaren hierna ruimschoots goed door twee maal achtereen kampioen te worden en zodoende de Tweede Divisie te bereiken. ASWH had daar na enkele jaren Derde Divisie dus opnieuw afgelopen seizoen de nacompetitie voor nodig.

Meestal zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en ontlopen elkaar niet veel in sterkte. Ook nu zal dat waarschijnlijk wel weer het geval zijn. ASWH neemt na drie wedstrijden een positie in de middenmoot in, met 4 punten. De goede start van Noordwijk is bekend, zeker na de winst in Rijnsburg afgelopen zaterdag weten onze mannen de aandacht te trekken van de voetbalsupporter. Hopelijk resulteren de goede prestaties in een toenemend bezoekersaantal bij de wedstrijden. Het spel van onze jongens verdient het om gezien te worden. Met de aanschaf van een seizoenkaart zijn alle wedstrijden voor niet-leden te bezoeken tegen een voordelig tarief.

Leo Kruithof