• Noordwijk – De Treffers zaterdag 30 november 2019 14.30 uur

28 nov 2019
  • Zaterdag staan Noordwijk en De Treffers voor de eerste keer in de historie tegenover elkaar in een competitiewedstrijd. Een keer eerder speelden beide clubs een officiële wedstrijd tegen elkaar: in november 2010 in de 4e ronde van de KNVB beker in Groesbeek. Op het mooie complex van De Treffers won Noordwijk o.l.v. scheidsrechter Higler na een hectische wedstrijd met twee rode en veel gele kaarten door een eigen doelpunt in blessuretijd met 1-0. Assistent trainer Marcel Akerboom gaf leiding aan de verdediging van Noordwijk.

De Treffers heeft ongeveer 1500 leden en viert dit seizoen het honderdjarig bestaan. Zonder twijfel is de Groesbeekse club in het zondagvoetbal de meest succesvolle: maar liefst acht afdelingstitels werden behaald, drie landskampioenschappen en twee algeheel amateurkampioenschappen, in 1991 na een tweestrijd met Quick Boys. Vanaf het begin van de Topklasse en later de Derde Divisie is De Treffers erbij. Dit seizoen staat de ploeg met 22 punten op de zesde plaats.

Noordwijk heeft na de teleurstellende nederlaag van afgelopen zaterdag iets goed te maken. Bovendien moet de ploeg oppassen om niet verder te zakken op de ranglijst en in de gevarenzone te belanden. In de Tweede Divisie zijn alle clubs aan elkaar gewaagd, de uitslagen geven aan dat iedereen van iedereen kan verliezen. De manier waarop het verlies afgelopen zaterdag tot stand kwam was echter behoorlijk teleurstellend voor de vele meegereisde supporters. We gaan er dan ook vanuit dat onze jongens er alles aan zullen doen om de eerste competitiewedstrijd tegen De Treffers in winst om te zetten. Het publiek gaat ervoor!

Leo Kruithof

In Blikkie vooruit vertelt Denzel James onder andere over de wedstrijd van zaterdag.