• Noordwijk - Excelsior M zaterdag 12 oktober 2019 (14.30 uur)

10 okt 2019
  • Zaterdag neemt Noordwijk het op tegen Excelsior M., de vereniging waar onze ex-trainer Dogan Corneille de scepter zwaait. Na de mooie 2e plaats in de eindrangschikking van de Tweede Divisie vorig seizoen was de verwachting dat de ploeg uit Maassluis dit jaar opnieuw bovenin zou meedoen en wellicht een serieuze kampioenskandidaat zou kunnen zijn. Tot op heden is daar geen sprake van, de ploeg heeft 7 punten en staat op de 14e plaats. Opvallend is dat de twee winstpartijen in uitwedstrijden werden behaald, terwijl thuis maar één schamel puntje behaald werd.

Na enkele magere jaren in het vorige decennium, met zelfs degradatie uit de Hoofdklasse in het seizoen 2008-2009 is Excelsior M. er in geslaagd om het seizoen erna direct weer te promoveren dankzij de nacompetitie. In het seizoen 2012-2013 werd promotie naar de Topklasse bereikt, vanaf dat moment speelde Maassluis weer op het hoogste niveau, met als hoogtepunt het kampioenschap in de Topklasse in 2015-2016.

Door de promoties en degradaties van Excelsior en Noordwijk beperken de wedstrijden tussen beide clubs zich de laatste jaren tot het seizoen 2013-2014 in de Topklasse en 2010-2011 in de Hoofdklasse. In de vroegere geschiedenis van beide clubs stonden de wedstrijden vele malen op het programma. Vaak waren de Waterwegbewoners een lastige tegenstander voor Noordwijk. De laatste overwinning voor Noordwijk dateert van september 2007 toen Noordwijk uit met 5-1 won. De laatste thuisoverwinning dateert zelfs van maart 2007.

Uiteraard hopen we dat Noordwijk kans ziet om na enkele verliespartijen weer drie punten te behalen. Het zal toch niet zo zijn dat Noordwijk opnieuw, na Spakenburg vorige week,een ploeg die nog niet lekker draait in het zadel gaat helpen. We gunnen Maassluis en Dogan alle goeds, maar wel te beginnen vanaf volgende week.

Leo Kruithof