• Noordwijk - FC Lisse zaterdag 16 maart 2019

12 mrt 2019
  • Aanstaande zaterdag beleven we weer een derby. FC Lisse is te gast op de Duinwetering. Derby’s hebben altijd iets extra's, maar zijn vaak ook onvoorspelbaar als het om de uitslag gaat. Gezien de resultaten van beide ploegen deze competitie ligt het voor de hand uit te gaan van een overwinning voor de thuisploeg, maar zo eenvoudig zal het niet liggen. De resultaten van Lisse zijn dit seizoen wisselvallig, goede overwinningen worden afgewisseld met nederlagen die niet ingecalculeerd waren.

Afgelopen zaterdag wist ONS Sneek in de eindfase van de wedstrijd de overwinning in Lisse weg te kapen, voor het eerst in de geschiedenis. Voor Noordwijk was het een uitermate goede zaterdag, zelf winnen en diverse concurrenten punten zien verspelen. Zoals Kees Zethof regelmatig aangeeft, is het nog te vroeg om aan een kampioenschap te denken, laat staan er over te praten. Wedstrijd voor wedstrijd afwerken tot aan het eind van de competitie is de boodschap. En iedere wedstrijd met een optimale instelling en een teamspirit à la Ajax tegen Real Madrid de strijd aangaan. De supporters kunnen daar een rol in spelen door in de slotfase van de competitie de ploeg massaal te ondersteunen. Diverse ploegen zullen als doelstelling hebben om de laatste periode goed te presteren om zo het seizoen nog enkele glans te geven.

Voor FC Lisse was daarom de nederlaag tegen ONS Sneek aan het begin van deze 3e periode een fikse tegenvaller. Ongetwijfeld wordt het zaterdag een leuke, spannende wedstrijd, met hopelijk een goed resultaat voor onze jongens.

Leo Kruithof

rfwbs-slide