• Noordwijk - FC Rijnvogels zaterdag 17 februari 2018

14 feb 2018
  • Zaterdag speelt Noordwijk de derby tegen het Katwijkse FC Rijnvogels. Ziet Noordwijk kans de opmars van de Vogels te stoppen?

Rijnvogels begon de competitie uitermate zwak. In de 1e periode werd maar 1 wedstrijd gewonnen. Uiteindelijk leidde dat tot het ontslag van trainer Hein van Heek. Onder leiding van de nieuw aangestelde Jimmy Simons werd echter razendsnel de weg naar boven ingezet. De laatste vijf wedstrijden (vanaf 9 december!) werden gewonnen. Daarbij zaten winstpartijen tegen SteDoCo en Ter Leede. De wedstrijd tegen Ter Leede in Sassenheim werd zelfs met 3-0 gewonnen. Verslagen van die wedstrijd geven aan dat Ter Leede voetbalde en dat Rijnvogels stug verdedigde en via de counter uiterst effectief was. Noordwijk is gewaarschuwd! Met deze winstpartijen wist Rijnvogels Noordwijk een grote dienst te bewijzen. Gevolg van de goede resultaten de laatste maanden is dat de Katwijkers inmiddels opgeklommen zijn naar de 6e plaats en aan de leiding gaan in de 2e periode.

Winst in de periode, die over 10 wedstrijden gaat, is uitermate belangrijk voor Rijnvogels, omdat op die manier de nacompetitie bereikt kan worden, om dan via die nacompetitie mee te strijden voor promotie naar de Derde Divisie. Dit geeft het belang aan van de wedstrijd van zaterdag. Bij winst gaat Rijnvogels zo goed als zeker de 2e periode winnen. Als Noordwijk wint, neemt het de leiding in de 2e periode over en kan ook Ter Leede in punten gelijk komen. Het doelsaldo van Noordwijk is echter gunstiger als dat van beide concurrenten. Bij een gelijkspel heeft ook Ter Leede nog kans op het winnen van de periode.

Leuke bijkomstigheid is wellicht dat de broers Van Duijn elkaar ontmoeten in de wedstrijd. Zoals bekend speelt ex-Noordwijk speler Jaap bij de Vogels, terwijl broertje Huig de laatste weken nadrukkelijk aan de deur rammelt bij Noordwijk 1.

Bij Rijnvogels wist Noordwijk aan het begin van het seizoen te winnen, dankzij een doelpunt in blessuretijd van Emiel Wendt. In competitieverband slaagde Rijnvogels er trouwens nog nooit in om van Noordwijk te winnen. We mogen ervan uitgaan dat aanstaande zaterdag de Vogels er alles aan zullen doen om daar verandering in aan te brengen.

Leo Kruithof

rfwbs-slide