• Noordwijk – GVVV ​​zaterdag 18 november 2023

  • Hopelijk is iedereen bijgekomen van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen onze Katwijkse vrienden van Quick Boys. Waarschijnlijk had niemand voorspeld dat aan het eind van de wedstrijd de stand 0-5 op het scorebord zou staan. Vooral de optimale motivatie, de teamspirit en de scherpte in de persoonlijke duels lagen -naar mijn idee- ten grondslag aan deze historische overwinning. We noteren de uitslag met dik gedrukte cijfers in de annalen.

    Weer met beide benen op de grond staan is noodzakelijk om kans te maken tegen de volgende tegenstander in de competitie, het Veenendaalse GVVV . De Panhuisbewoners leverden vorig seizoen een knappe prestatie door na de degradatie in het seizoen 2021-2022 direct terug te keren in de 2e Divisie. Die degradatie was het gevolg van een verloren tweekamp in de finale van de nacompetitie tegen Kozakken Boys. Dankzij een 2e plaats in de 3e Divisie achter kampioen ACV werd vorig seizoen de nacompetitie bereikt, waar na winst op Groene Ster, Hercules en SteDoCo de promotie gevierd kon worden. Een knappe prestatie om zo snel promotie te bewerkstelligen.

    De positie op de ranglijst van GVVV is nagenoeg gelijk aan die van Noordwijk. Na een stroeve start met slechts 2 punten uit 4 wedstrijden zijn de resultaten nu prima. De laatste twee wedstrijden leverden een gelijkspel op tegen FC Lisse en Jong Almere City FC. Eind oktober werd in de KNVB beker knap met 1-0 van Telstar gewonnen. Alle reden dus voor Noordwijk om zaterdag weer dezelfde motivatie en scherpte te laten zien als afgelopen zaterdag. Bij een goed resultaat kan aangesloten blijven bij de ploegen direct achter koploper Spakenburg en achtervolger De Treffers. Dat geldt overigens ook voor GVVV. De ploeg die verliest zakt verder weg in de middenmoot.

    Leo Kruithof