• Noordwijk - Harkemase Boys zaterdag 3 november 2018

31 okt 2018
  • Na de mooie bekerwedstrijd bij FC Twente neemt Noordwijk het zaterdag op tegen de Boys uit Harkema. Op de ranglijst staan de Friezen op een vierde plaats met maar vijf punten achterstand op Noordwijk.

Nog twee wedstrijden en dan zit de eerste periode er op, zaterdag de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys en twee weken erna uit naar ASWH. Beide komende tegenstanders van Noordwijk troffen elkaar afgelopen zaterdag, Harkema won met 4-2. De komende wedstrijden zijn twee lastige, Harkema doet het goed en ASWH is altijd moeilijk voor Noordwijk. De laatste keer dat Harkemase Boys en Noordwijk elkaar troffen was in het seizoen 2011-2012, thuis werd het 1-1 en uit verloor Noordwijk met 2-0.

Als kampioen van de Hoofdklasse C in 2015-2016 spelen de Harekieten nu voor het derde achtereenvolgende jaar in de Derde Divisie, om daar beide voorgaande seizoenen in de middenmoot geëindigd te zijn. Een vorig verblijf in de Topklasse beperkte zich tot twee seizoenen (2010-2011 en 2011-2012). De jaren dat Harkemase Boys in de Hoofdklasse speelde eindigde de ploeg steevast bovenin.

Het is moeilijk te zeggen hoe Noordwijk uit de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag gekomen is. Is de geblesseerd uitgevallen Denzel James weer hersteld? Zijn er andere spelers met pijntjes? Feit is dat Noordwijk in Enschede speelde zoals we graag zien, met flair en durf. Niet alleen de meegereisde Noordwijkse supporters, maar ook de spelers zelf genoten van het mooie stadion en de sfeer die de 15.000 supporters in het stadion brachten.

Neemt niet weg dat zaterdag de draad weer opgepakt moet worden in de competitie. Het besef dat Harkemase Boys het liefst de lange terugreis maakt met punten in de tas, zal bij onze ploeg aanwezig zijn. We gaan er van uit dat we een leuke wedstrijd krijgen voorgeschoteld, met spanning en hopelijk een goed resultaat voor Noordwijk.

Leo Kruithof

rfwbs-slide