• Noordwijk – HHC Hardenberg ​zaterdag 3 oktober 15.00 uur

2 okt 2020
  • We staan aan de vooravond van twee belangrijke, maar ook bizarre potjes voetbal. Noordwijk moet de eerste competitieoverwinning zien binnen te halen en de 1e ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB beker zien te bereiken. Beide wedstrijden moeten afgewerkt worden in een nare, kille ambiance zonder publiek. Na de verdienstelijke competitie gelijke spelen in de thuiswedstrijden tegen AFC en Katwijk is het zaak dat er van HHC Hardenberg gewonnen wordt om zodoende een sprongetje te maken op de ranglijst. Bij winst gaat Noordwijk Hardenberg in punten voorbij. De start van de ploeg uit Overijssel is wellicht enigszins tegenvallend, alleen tegen Jong Volendam werd gewonnen. Wel is het zo dat met tegenstanders als IJsselmeervogels en AFC waarschijnlijk tegen twee sterkere tegenstanders gespeeld is. Noordwijk en HHC speelden tot nu toe acht keer tegen elkaar, Noordwijk won zes ontmoetingen en speelde er twee gelijk.

Publiek is bij de wedstrijd niet welkom. Alleen mensen die een taak hebben om de wedstrijden mogelijk te maken, hebben permissie om het complex te betreden. We kennen allemaal de omstandigheden en de motivatie hiervoor. Heel vervelend maar het is niet anders. Via Twitter en de radio kan het wedstrijdverloop thuis gevolgd worden.

Leo Kruithof