• Noordwijk – HHC Hardenberg - zaterdag 16 november 2019 - 14.30 uur

12 nov 2019
  • Zaterdag speelt Noordwijk opnieuw een thuiswedstrijd. Na vorige week het Amsterdamse AFC te hebben ontvangen is nu HHC (Hardenberg Heemse Combinatie) te gast op sportpark Duinwetering. Noordwijk en HHC hebben geen grote historie als het gaat over wedstrijden tegen elkaar. Voor zover bij ons bekend troffen beide clubs elkaar alleen in de drie jaren dat Noordwijk Topklasse speelde en in een bekerwedstrijd in 2016.

Vanaf het begin van de Topklasse is HHC vanuit de Hoofdklasse doorgeschoven naar de hoogste afdeling om vanaf dat moment ook vaste klant op het hoogste niveau, vanaf 2016-2017 de Tweede Divisie, te blijven. Op dat hoogste niveau presteert het over het algemeen goed met als hoogtepunt een 2e plaats met 1 punt achterstand op kampioen Excelsior M. in de Topklasse in het seizoen 2015-2016. Waar Noordwijk na drie jaren Topklasse tijdelijk een stap terug moest doen, bleef HHC dus aan de top.

Terwijl HHC in de Topklasse twee maal boven Noordwijk eindigde in de eindstand, zijn de resultaten in de onderlinge wedstrijden opvallend. HHC zag namelijk nog nooit kans van Noordwijk te winnen.

In 2011-2012 werd het thuis 4-2 en uit 0-3 (in totaal vier goals van Mohammed Faouzi).

In 2012-2013 werd het thuis 2-1 en uit 4-4 (in totaal vijf goals van Kees ‘Pier’ Tol).

In 2013-2014 (het jaar dat Noordwijk degradeerde) werd het thuis 2-1 en uit 1-3 (in totaal drie goals van Stefano Gonçalves).

Op 1 juni 2016 speelde Noordwijk in de kwartfinale van de beker (met alle districtsbekerwinnaars) in Hardenberg en won met 2-1. Noordwijk speelde die wedstrijd met voornamelijk spelers uit Noordwijk 2, vanwege de nacompetitie van Noordwijk 1.

Het zit er dik in dat HHC er zaterdag alles aan zal doen om deze, voor hen negatieve, score te doorbreken. Dit seizoen zagen alleen Katwijk en Kon. HFC kans van de Hardenbergers te winnen. Gevolg is een mooie tweede plaats op de ranglijst, met 1 punt achterstand op IJsselmeervogels en de minste goals tegen. Hopelijk ziet Noordwijk kans om, na enkele weken zonder winst, zaterdag drie punten bij te schrijven. Daarbij is de steun van het publiek meer dan welkom.

Leo Kruithof