• Noordwijk - IJsselmeervogels​ zaterdag 14 maart 2020​ 14.30 uur

12 mrt 2020
  • Zaterdag speelt Noordwijk de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels, voordat we twee zaterdagen achter elkaar een uitwedstrijd op het programma hebben staan. Als het coronavirus, dat inmiddels zo’n beetje de hele wereld in haar greep heeft, de komende weken geen roet in het eten gaat gooien. Het zou zo maar kunnen dat de KNVB besluit, op advies van NOC*NSF of RIVM, de komende weken meer wedstrijden uit het programma te halen. Nu is alleen Noord-Brabant, in ieder geval aanstaande zaterdag, tot sportloze provincie verklaard.

Maar laten we ons eerst richten op de komende wedstrijd tegen de Vogels uit Spakenburg. De nederlaag afgelopen zaterdag tegen Katwijk betekende voor de Rooien dat ze in de strijd om het kampioenschap op een achterstand gezet zijn van vijf punten. De laatste drie wedstrijden, tegen tegenstanders die ook bovenin mee doen, werden niet gewonnen. En dat zal een forse tegenvaller zijn in de gelederen van de Spakenburgers. Verlies tegen Katwijk dus, tegen AFC en een gelijkspel tegen Kozakken Boys. Hoewel IJsselmeervogels met afstand de meest succesvolle amateurvereniging van ons land is met vele titels, is het niet behalen van een nieuwe titel meestal aanleiding om een andere trainer aan te stellen en/of de selectie ‘op te frissen’.

Nu is dit seizoen de trainer, Ted Verdonkschot, al in januari ontslagen en vervangen door Gert Kruys, die al eerder werkzaam was bij IJsselmeervogels. Kruys was ‘vrij’ na zijn ontslag in november bij DOVO en voor hij in het nieuwe seizoen gaat starten bij het Utrechtse DHSC, de club van Wesley Sneijder.  Volgend seizoen staat Jong Volendam trainer Berry Smit aan het roer. Wat spelers betreft zijn de Vogels het gehele seizoen door actief, ‘onze’ Huub Oversloot was de eerste nieuweling voor het komend seizoen. Eind oktober werd dit al bekend.

Ook bij Noordwijk werden afgelopen weken veel namen van nieuwe, jonge spelers voor volgend seizoen bekend. Diverse huidige spelers gaan de club verlaten. Onder hen velen die medeverantwoordelijk zijn voor de grote successen van de laatste jaren. Zij willen zeker zorgen voor een mooie afsluiting van hun jaren bij Noordwijk. Zij verdienen de laatste tien wedstrijden alle waardering en steun van het publiek en zullen hun uiterste best doen om nog enkele fraaie resultaten neer te zetten.

Laten we hopen dat het lukt om daar mee te beginnen tegen IJsselmeervogels, de meest scorende ploeg uit de Tweede Divisie. De uitwedstrijd verloor Noordwijk kansloos, maar in ons geheugen liggen ook nog enkele mooie KNVB bekerwedstrijden waarin Noordwijk wel kans zag de Vogels te verslaan.

Leo Kruithof

Blikkie Vooruit met Emiel Wendt