• Noordwijk - Jong FC Groningen​​ zaterdag 13 april 2019

12 apr 2019
  • Voor de eerste en tegelijkertijd ook de laatste keer ontvangt Noordwijk zaterdag in competitieverband de beloften van FC Groningen. Na dit seizoen verlaten de talenten van Groningen de voetbalpiramide om weer deel te gaan nemen aan de landelijke Reservecompetitie.

Enkele weken geleden nam FC Groningen dit besluit. Hoofdreden hiervoor is volgens de noorderlingen het feit dat de dispensatieregels voorafgaand aan dit seizoen dermate aangescherpt zijn, dat er geen mogelijkheid meer is om voldoende spelers uit de eerste selectie speeltijd te geven. De plaats van Groningen in de Derde Divisie gaat trouwens ingevuld worden door een beloftenteam van een andere Betaald Voetbal Organisatie. Er zijn namelijk diverse clubs die juist wel willen gaan meedoen.

Betekent bovenstaande dat Groningen de rest van de competitie zonder motivatie zal spelen? Niets is minder waar. Groningen wil graag nog zo lang mogelijk ongeslagen blijven (inmiddels al 12 competitiewedstrijden achter elkaar vanaf het begin van 2019 en daarom ook bovenaan in de 3e periode!) en bovendien nog een of twee plekken stijgen op de ranglijst. “De resterende wedstrijden staan bovendien in het teken van het onderdak krijgen voor alle spelers die moeten vertrekken. Zij hebben nog flink wat mooie potjes om zich te laten zien en wellicht elders in het betaalde voetbal aan de bak te komen.”Aldus de website van FC Groningen.

Noordwijk weet dus wat het kan verwachten. Het belooft een interessante wedstrijd te worden tussen de jonge talenten van FC Groningen en een Noordwijk dat in de aanloop naar de wedstrijd van volgende week geen puntverlies zal willen lijden. Veel plezier gewenst!

Leo Kruithof