• Noordwijk knokt zich terug na dramatische start

12 sep 2021
  • In het bijna lege Kras Stadion moest Noordwijk aantreden tegen Jong FC Volendam. De formatie uit het gelijknamige vissersdorp trad aan met enkele jeugdspelers. Volendam vloog uit de startblokken en kon Noordwijk binnen 6 minuten twee maal laten vissen. Doelman Lars Jansen had nog geen fatsoenlijke bal gehad. Maar hij was bij de eerste goal kansloos omdat Koen Blommestijn de bal hoog in het doel joeg. Vrijwel direct hierna belandde de bal wederom in het net door diezelfde Volendamse spits na balverlies van Sander Bosma.

Noordwijk kon echter de rug rechten en beginnen aan een inhaalslag. Er volgde kans op kans voor de Noortukkers. Zo gingen kansen van Van der Zalm, Bosma en Roshanali naast en over het doel. Ook stond de jeugdige keeper Van der Wilt in de weg bij een inkopper van Emiel Wendt. Toch lukte het de aanvoerder van de Noortukkers in de 35e minuut om zijn doelpunt te maken. Het was een verdiende aansluiter gezien de kansen.

Na rust lukte het Noordwijk om verder te gaan waar het de eerste helft mee eindigde. Een kansenregen volgde waarbij ook Volendam enkele mogelijkheden kreeg. Middenvelders Thomas Reynaers en Raïes Roshanali hadden overwicht op het middenveld en konden de vleugelspelers steeds goed vinden. Met wat tactische omzettingen koos trainer Zethof ervoor om verdediger Dylan Rietveld naar de voorhoede te verhuizen. Met goed gevolg want de sterke verdediger kon de 2-2 in de 84e minuut aantekenen. Hierna leek het wachten op de 2-3. De eindstand bleef, helaas voor Noordwijk, steken op deze gelijke stand. Noordwijk kon zichzelf niet belonen voor het creatieve spel van vandaag. En daarmee kon Zethof concluderen dat Noordwijk de wedstrijd al bijna had weggegeven voordat het goed en wel was begonnen.

Volgende week zullen de Noordwijkers proberen de punten thuis te houden in de wedstrijd tegen De Treffers uit Groesbeek.

Jong FC Volendam - vv Noordwijk 2-2 (2-1)

• 1-0 Koen Blommestijn
    • 2-0 Koen Blommestijn
    • 2-1 Emiel Wendt
    • 2-2 Dylan Rietveld

De samenvatting van de wedstrijd Jong FC Volendam-  vv Noordwijk

Het doelpunt van Dylan Rietveld (2-2)

Volg ons ook op het YouTube vv Noordwijk kanaal.

Foto’s: Pro Shots / Vincent de Vries