• Noordwijk - Koninklijke HFC​​ zaterdag 31 augustus 2019

29 aug 2019
  • Aanstaande zaterdag speelt Noordwijk de eerste thuiswedstrijd in de Tweede Divisie, tegenstander is het jubilerende Koninklijke HFC. De Haarlemse vereniging bestaat dit jaar maar liefst 140 jaar. In 1879 richtte Pim Mulier de vereniging Haarlemsche Football Club op, met zijn kameraden wilde hij sportief ravotten, aanvankelijk werd geen voetbal gespeeld, maar een soort rugby. In 1883 wordt gekozen voor voetbal volgens de door de vier toen bestaande Britse bonden ingestelde regels. In 1959 wordt het predicaat Koninklijk verkregen.

Kon. HFC hecht veel waarde aan de cultuur, de traditie en het erfgoed van de club. ‘Wij eren ons verleden en hebben ons vizier gericht op de toekomst. HFC is een moderne, ambitieuze voetbalclub, die op innovatieve en koninklijke wijze vele gezinnen verbindt. Van jong tot oud, jongens en meisjes, gehandicapten, veteranen en ouderen’, staat er te lezen op de site.

Met alle respect voor de tegenstander en zijn historie hopen we toch dat Noordwijk zaterdag niet meewerkt aan de feestelijkheden die deze week plaatsvinden in het kader van het 140 jarig bestaan. Anders gezegd: we hopen dat Noordwijk de drie punten niet cadeau geeft, maar in staat is de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Dat zal niet vanzelf gaan, HFC begon vorige week met winst tegen HHC Hardenberg en vorig seizoen werd een mooie vierde plaats behaald in de Tweede Divisie.

Noordwijk behaalde een verdienstelijk punt in de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Hoe dat punt gezien moet worden in verhouding tot de sterkte van de tegenstanders dit jaar, zullen we van week tot week merken. Hopelijk zijn veel Noordwijkers bereid om de ploeg langs de lijn te ondersteunen bij het thuisdebuut in de Tweede Divisie.

Leo Kruithof