• Noordwijk – Kozakken Boys   zaterdag 28 september 2019 (14.30 uur)

24 sep 2019
  • Zaterdag ontvangt Noordwijk het Werkendamse Kozakken Boys. Een tegenstander van formaat, die de laatste jaren vaste waarde is in de top van het amateurvoetbal. In het seizoen 2011-2012 bereikte Kozakken Boys via de nacompetitie uit de Hoofdklasse de Topklasse. Om vervolgens vanaf dat jaar een constante factor te zijn in de top van het amateurvoetbal, met als hoogtepunt het kampioenschap in de Topklasse in het seizoen 2014-2015. Ook in de Tweede Divisie spelen de Werkendammers sinds de instelling hiervan een rol van betekenis en is elk jaar in de bovenste regionen van de ranglijst te vinden. Dat is niet vreemd omdat de selectie van de Boys elk jaar wel een aantal goede voetballers herbergt. Recent baarde Kozakken Boys opzien met het aantrekken van Royston Drenthe, die we in Noordwijk vorig jaar nog tegenkwamen in de bekerwedstrijd tegen Sparta.

De laatste keren dat beide ploegen elkaar ontmoetten waren de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 in de Topklasse. Het eerste seizoen won Noordwijk beide ontmoetingen, Kozakken Boys was toen net gepromoveerd. Het jaar daarna degradeerde Noordwijk uit de Topklasse, het verloor toen beide ontmoetingen. Na die degradatie raakten beide clubs elkaar dus enigszins kwijt, Kozakken Boys bleef op het hoogste niveau en kende successen, terwijl Noordwijk genoegen moest nemen met een rol op een lager niveau. In een verder verleden speelden beide ploegen vaak tegen elkaar, meestal waren het pittige wedstrijden, vooral in Werkendam werd er met een fanatiek thuispubliek langs de lijn aardig strijd geleverd.

We zijn benieuwd of Noordwijk er in slaagt de hernieuwde kennismaking tot een succes te maken en of we een van de sterkere ploegen uit de Tweede Divisie op een goede manier tegenstand kunnen bieden. De steun van het thuispubliek is daarbij uiteraard van harte welkom.