• Noordwijk laat thuis tegen AFC de winst tussen de vingers doorglippen

7 sep 2020
  • Het mocht eindelijk weer, voetballen “voor het echie” op een coronaproof gemaakt sportpark Duinwetering. Noordwijk opende de debatten tegen AFC Amsterdam en het werd uiteindelijk 2-2 in een bloedstollende wedstrijd.

Het team van Noordwijk heeft een verjongingskuur ondergaan. Dit resulteerde, mede door diverse blessures, in een Noordwijk 2.0. Het bleek van quitte af aan dat Noordwijk tegen titelkandidaat AFC,  met o.a. sluipschutter Raily Ignacio in de spits, geen makkelijke middag tegemoet kon zien.

In het eerste halfuur was het toch vooral Noordwijk dat met een gedegen opbouw van achteruit de betere kansen wist te creëren. Ook omdat Emiel Wendt als aanspeelpunt bijna al zijn duels won. Het was dan ook niet verrassend dat de 1-0 in de 24ste minuut tot stand kwam. Uit een fraaie aanvalsopzet met Emiel Wendt en Marc de Kruijs kon Segun Owobowale met de afrondende scoren.

AFC ging richting de rust op zoek naar de gelijkmaker. De verder uitstekende acterende verdediging van Noordwijk, met Dylan Rietveld als regisseur, verloor één moment spits Railey Ignacio uit het oog. Die wist daar wel raad mee. Hij verschalkte de te ver voor zijn doel staande keeper Mike van Vliet en tekende de 1-1 aan.

Na rust werd de wedstrijd nog boeiender om naar te kijken. Felle duels om de bal af en duels die af toe op het randje werden aangegaan zorgden er voor dat de gemoederen verhit raakten. Noordwijk en AFC gingen beide voor de aanval met daarbij Noordwijk dat frisser oogden dan de manschappen van trainer Landvreugd van AFC. Zeker toen in de 61ste  minuut Marc de Kruijs door de defensie soleerde. Hij wist de keeper Zonneveld van AFC te verschalke en tekende de 2-1 op. Noordwijk leek daarmee op rozen te zitten.

AFC speelden inmiddels met tien man en er leek voor het team van Kees Zethof geen vuiltje aan de lucht. AFC stak daar in de 80ste minuut een stokje voor. Uit een hoekschop werd de keeper van Noordwijk door Yordi Teijsse van AFC met bal en al in het doel geduwd. Tot verbazing van velen keurde scheidsrechter Martijn Vos dit doelpunt goed en was de 2-2 een feit.

Noordwijk bleef de aanval zoeken. Emiel wendt kopte fraai in maar raakte de paal. Het was pure pech dat op een assist van Emiel Wendt Sander Bosma een grote kans niet wist te verzilveren. Er volgden nog mogelijkheden voor Noordwijk, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn en bleef de 2-2 op het scorebord ook de eindstand.

Al met al was Noordwijk de morele winnaar van deze opening van het seizoen. We kunnen wel stellen dat dit elftal veel potentie heeft.Ook omdat vanwege blessures Rob Overvliet, Thomas Reynaers, Denzel James en Nick van Staveren ontbraken.

Cock Jue

foto's: ProshotsNL

vv Noordwijk - AFC  2-2 (1-1)

• 1-0 Segun Owobowale