• Noordwijk leest Scheveningen de les

12 jan 2020
  • Het voetbaljaar 2020 is voor Noordwijk uitstekend begonnen, want op Houtrust werd Scheveningen overtuigend met 1-4 verslagen.

De manschappen van trainer Zethof startten met de debuterende Wolsheimer onder de lat en kregen via James de eerste kans van de wedstrijd. Scheveningen wist vlak hierna te profiteren van onoplettendheid op het middenveld bij Noordwijk en na een crosspass van Peeters wist de Winter met een goed schot de Schollekoppen op een 1-0 voorsprong te zetten.

Noordwijk liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Wie anders dan Van Staveren was alert in de 16 na een assist van Wendt en tekende uit een fraaie omhaal de 1-1 aan. De Noordwijkers bleven richting het rustsignaal de wedstrijd dicteren, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust was het weer Noordwijk dat -ook in de duels- de Schollekoppen de baas bleef. Het was Bosma die na goed doorzetten middels een sliding de 1-2 maakte en hiermee zijn goede spel bekroonde met zijn eerste goal voor Noordwijk.

Scheveningen leek zich heel even terug in de wedstrijd te knokken, maar toen captain Wendt de 1-3 maakte uit weer een assist van van Staveren, gaven zij zich gewonnen. Noordwijk bleef echter, goed voetballend, op zoek naar meer en het was Van Staveren, zich ontpoppend tot ‘man of the match’, die uit een kopbal de 1-4 eindstand op het scorebord zette.

Na afloop overheerste dan ook het gevoel dat Noordwijk in het “linkerrijtje’ van de Tweede Divisie thuishoort. Volgende week thuis tegen Rijnsburgse Boys krijgt Noordwijk weer een kans om dit te bewijzen.

Cock Jue

Scheveningen - vv Noordwijk 1-4 (1-1)

• 1-0 De Winter
    • 1-1 Van Staveren