• Noordwijk - ODIN’59 zaterdag 16 februari 2019

13 feb 2019
  • Na de reis naar Ermelo staan Noordwijk twee achtereenvolgende thuiswedstrijden te wachten. Zaterdag eerst tegen ODIN’59, de week erna tegen ASWH. De uitwedstrijd tegen ODIN’59 werd in september met 4-2 gewonnen.

Wedstrijden tussen ODIN’59 en Noordwijk zijn in het verleden niet veel gespeeld. Tot het seizoen 2008-2009 speelde ODIN’59 in de 1e Klasse. Na het kampioenschap in 2009 in de 1e klasse groeide de ploeg uit Heemskerk uit tot een stabiele Hoofdklasser. In 2015-2016 werd de ploeg kampioen in de Hoofdklasse A en speelt nu dus voor het derde jaar in de Derde Divisie. Alleen in het kampioensjaar van Noordwijk in het seizoen 2010-2011 waren beide ploegen bij elkaar ingedeeld. Noordwijk won thuis met 1-0, uit werd het 1-1.

In de voorbeschouwing op de wedstrijd op de site van ODIN’59 is te lezen dat Noordwijk de titel bijna niet meer kan ontgaan: “Noordwijk lijkt in deze klasse af te stevenen op het kampioenschap. Heel erg knap, gezien het feit dat het één van de promovendi dit seizoen in de Derde Divisie betreft en men in 2 jaar weet door te stomen van de Hoofdklasse naar de Tweede Divisie. Wie twijfelt daar nog aan? De aanstelling van Zethof leverde de club het afgelopen seizoen dus direct de kampioensschaal van de Hoofdklasse A op. De volgende gaat volgen”.

Leuk, zulke positieve woorden over ons elftal, maar het is niet te verwachten dat de ploeg van trainer Richard Plug (volgend jaar bij DVS’33 aan het roer) zich zaterdag zonder slag of stoot zal neerleggen bij een overwinning voor Noordwijk. Misschien wordt bewust wel de positie van underdog gezocht. ODIN’59 is namelijk in staat om, zeker in uitwedstrijden, een goed resultaat te behalen. Er werden dit seizoen nog maar drie uitwedstrijden verloren, tegen vijf winstpartijen en 2 maal een gelijkspel. De zesde positie op de ranglijst mag er dan ook zijn.

Dat neemt niet weg dat Noordwijk voor de winst zal gaan. Steun van de supporters is daarbij van harte welkom.

Leo Kruithof