• Noordwijk - Quick Boys zaterdag 8 februari 2020 - 14.30 uur

4 feb 2020
  • Zaterdag komt Quick Boys op bezoek aan de Duinwetering. Het jaar 2020 moet een feestjaar worden voor de Katwijkers, vanwege het honderdjarig bestaan. Afgelopen weekend werd afgetrapt met de feestelijkheden die het hele jaar gaan duren. We feliciteren onze buren van harte met deze bijzondere verjaardag, maar hopen toch dat we zaterdag geen cadeautjes weggeven.

Zowel Noordwijk als Quick Boys hebben de punten nodig. Voor alle promovendi is het oppassen geblazen om niet in het eerste jaar Tweede Divisie er direct weer uit te duikelen. Noordwijk heeft van de nieuwkomers tot nu toe de meeste punten verzameld, maar ook onze ploeg moet op haar tellen passen. Door de belachelijke degradatieregeling vanwege de Jong teams, zijn straks vier amateurploegen de klos voor rechtstreekse degradatie of nacompetitie.

Diverse teams hebben in de winterstop geprobeerd de selectie te versterken met nieuwe spelers. Of dit betere resultaten oplevert moet afgewacht worden. Het lijkt erop dat Quick Boys aan creativiteit gewonnen heeft door de komst van o.a. Sabir Achefay. Maar afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys was daar weinig van te zien. Noordwijk beleefde eveneens een teleurstellende middag door de ruime nederlaag tegen het niet imponerende Spakenburg. Zelf niet kunnen scoren en de tegenstander dat vrij gemakkelijk wel laten doen is de verklaring voor de onverwachte nederlaag.

De wedstrijd tegen Quick Boys is de 79e ontmoeting tussen beide ploegen vanaf de invoering van de 1e Klasse in 1970. Noordwijk won de meeste. In de lange geschiedenis van beide verenigingen springen enkele onderlinge wedstrijden in die rij er natuurlijk wel uit. Met op nummer 1 de beslissingswedstrijd op 21 mei 2011 om het kampioenschap van de Hoofdklasse, nadat beide teams gelijk bovenaan eindigden. Oudere leden herinneren zich wellicht ook nog een andere beslissingswedstrijd om het kampioenschap (destijds in de 2e Klasse) op het terrein van Rijnsburgse Boys. Op 1 mei 1962 won Quick Boys met 1-0.

Leo Kruithof

Automatische concepten 16