• Noordwijk – Sliedrecht ​​dinsdag 6 oktober 20.00 uur​ (KNVB beker)

4 okt 2020
  •

Dinsdagavond 6 oktober speelt Noordwijk in de 2e kwalificatieronde tegen eersteklasser Sliedrecht. De hoop en misschien ook wel de verwachting was dat er een derby tegen VVSB gespeeld zou kunnen worden, maar Sliedrecht won na strafschoppen verrassend in de 1e kwalificatieronde van de Noordwijkerhouters. Noordwijk is dus gewaarschuwd! In de competitie in de 1e Klasse C speelde Sliedrecht 3 wedstrijden, 1 keer verlies en 2 x winst. In het seizoen 2016-2017 speelde Noordwijk tegen Sliedrecht in de Hoofdklasse A. Sliedrecht degradeerde in dat jaar, thuis werd het 1-1, uit won Noordwijk ternauwernood met 2-1. Het is belangrijk dat Noordwijk wint om zodoende in het hoofdtoernooi van de beker in te stromen. Maar Sliedrecht denkt daar ongetwijfeld hetzelfde over. Loting voor de 1eronde van het hoofdtoernooi wees zaterdagavond uit dat de winnaar van Noordwijk – Sliedrecht een thuiswedstrijd speelt tegen IJsselmeervogels. Laten we niet te vroeg juichen, eerst moet Sliedrecht verslagen worden, maar een KNVB bekerwedstrijd tegen de Vogels roept (positieve) herinneringen op. In geval van winst op Sliedrecht zouden we dan twee keer in een week tegen IJsselmeervogels spelen, omdat de competitiewedstrijd thuis tegen hen op zaterdag 31 oktober op het programma staat.

Publiek is dinsdag bij de wedstrijd niet welkom. Alleen mensen die een taak hebben om de wedstrijden mogelijk te maken hebben permissie om het complex te betreden. We kennen allemaal de omstandigheden en de motivatie hiervoor. Heel vervelend maar het is niet anders. Via Twitter kan  het wedstrijdverloop thuis gevolgd worden.

Pers is wel toegestaan maar dient verplicht accreditatie aan te vragen via pers@vvnoordwijk.nl.

Leo Kruithof