• Noordwijk verliest de uitwedstrijd van effectiever ASWH met 3-1

14 sep 2020
  • Noordwijk mocht in Hendrik Ido Ambacht aantreden tegen ASWH. Dit is voor Noordwijk een angstgegner, zo bleek ook deze keer, want er werd met 3-1 verloren.

De mannen van trainer Zethof begonnen de match met dezelfde basis als vorige week.De Noordwijkers pakten de draad met goed en verzorgd spel op. ASWH werd goed vastgezet en Noordwijk had de wedstrijd onder controle. Noordwijk wist enkele kansen te creëren. Er leek geen vuiltje aan de lucht op sportpark Schildman tot de 36ste minuut toen Dylan Rietveld opzichtig in de fout ging. Hij bood hierdoor Daniel Wissel van ASWH de mogelijkheid voor een schot. Dit betekende de 1-0, wat op dat moment geheel tegen de verhouding in was.

Na rust was er meer sprake van een wedstrijd. Noordwijk kwam in de 60ste minuut door een benutte penalty van Raies Roshanali langszij, waardoor er weer hoop gloorde. ASWH had echter heel weinig kansen nodig want het was in de in de 70ste minuut Joost van Eck die de 2-1 aantekende. Noordwijk probeerde het wel, maar de finesse ontbrak. Er werd ook helemaal niet geschoten vanuit de tweede lijn. ASWH bleef via countervoetbal loeren op kansjes en uit een van die kansen was het Clarence Bijl die met de 3-1 het vonnis voor Noordwijk velde.

Al met al een lesje in effectiviteit wat ook na afloop werd erkend door trainer Zethof, die als licht puntje noemde dat hij een hele goede eerste helft van zijn ploeg had gezien. Hij blij was dat Denzel James zijn rentree kon maken. Nu maar hopen dat aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd  tegen koploper Katwijk het vizier van de Noordwijkers wat scherper staat!

Cock Jue

ASWH - vv Noordwijk 3-1 (1-0)

• 1-0 Daniel Wissel
    • 1-1 Raïes Roshanali