• Noordwijk verzuimt te voetballen en verliest bij AFC

• In de 16e speelronde trof  Noordwijk het Amsterdamse AFC. In de basis stond de ex-Noordwijk speler Segun Owobowale.

In de eerste helft was het AFC wat de klok sloeg. Noordwijk kreeg binnen korte tijd 4 doelpunten tegen. Na een half uur leuk AFC af te stevenen op een monsterzege. Slechts 1 maal was Noordwijk kansrijk bij een aanval maar kon de bal net niet worden ingetikt door Thomas Reynaers. Hij raakte buitenkant paal nadat AFC doelman Zonneveld de bal op de doellijn niet onder controle kreeg. Het ideale moment voor een aansluiting.
    Door snel en met name accuraat spel bouwde AFC de wedstrijd in het eerste bedrijf goed op. Ruststand 4-0.

Wat Kees Zethof in de rust tegen het team heeft gezegd zal vast niet heel fraai zijn geweest. Mogelijk hebben de spelers zelf ook achter de oren gekrabd. Feit is wel dat er in de tweede helft sprake was van gelijkwaardigheid qua spel. Waarbij AFC het eerste half uur van de eerste helft kansrijk was, was het nu voornamelijk Noordwijk wat aan zet was. Het elftal van Zethof heeft vaker veerkracht getoond en ging ook nu in de aanval. Kansen van oa De Winter en Wendt werden echter niet verzilverd. Het was Dylan Rietveld met een krachtige kopbal vanuit het strafschopgebied die de eretreffer aantekende.
    AFC hield de drie punten thuis en klopt aan de deur bij de bovenste plekken nu ook koploper Katwijk kwetsbaarder wordt.
    Voor Noordwijk verandert er in de stand niet veel. Het staat stevig in de middenmoot. In deze competitie blijkt iedere week weer dat er weinig verschil is tussen de teams.

Volgende week staat wederom een uitwedstrijd op het programma. Noordwijk speelt dan tegen Excelsior Maassluis op sportpark Dijkpolder. Aanvang 15.00 uur.

AFC - vv Noordwijk  4-1  (4-0)

• 1-0 Joel Tillema
    • 2-0 Segun Owobowale
    • 3-0 Splinter de Mooij
    • 4-0 Raily Ignacio
    • 4-1 Dylan Rietveld

De samenvatting van de wedstrijd AFC- vv Noordwijk

Volg ons ook op het YouTube vv Noordwijk kanaal.

Foto’s: Pro Shots / Vincent de Vries