• Noordwijkjeugd prolongeert titel Kerstzaalvoetbaltoernooi tegen Foreholte.

13 jan 2020
  • De jeugd van vv Noordwijk heeft de vorig jaar gewonnen titel van het Kerstzaalvoetbaltoernooi geprolongeerd, na vijf leuke maar vooral sportieve wedstrijden was de Noordwijkjeugd met drie overwinningen, een nederlaag en een verliespartij de bovenliggende partij tegen Foreholte.

Het spits werd afgebeten door de jongste jeugd van de JO8/9, zij wisten na ‘n 2-0 achterstand toch nog ‘n mooi 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. De JO12/13 wist hierna de eerste overwinning voor de Noordwijkjeugd binnen te slepen door ‘n 6-4 overwinning op hun Voorhoutse leeftijdsgenoten met als aantekening dat Sil van Beelen als stand-in keeper met fantastische reddingen de Voorhouters regelmatig tot wanhoop dreef en zo zijn aandeel had in de mooie zege.

In de volgende wedstrijd stonden de JO14/15 van beide verenigingen tegen over elkaar en wilde Foreholte nog aanspraak maken op de eindoverwinning dan moest er gewonnen worden en zo geschiedde, de Voorhouters boekte ‘n verdiende 8-4 overwinning en trokken zo de totaalstand gelijk en was ‘n spannend slot van deze finaledag aanstaande.

Het was nu de beurt aan de JO17/19 van beide verenigingen om te bepalen wie er voor aanvang van de laatste wedstrijd op poleposition zou staan, de Noordwijkers waren de gehele wedstrijd de betere ploeg maar lieten Foreholte in de slotfase toch nog heel dicht bij komen maar onder leiding van de uitblinkende Mottasim Elyaakoubi en keeper Mick de Groot bleef Noordwijk aan de goede kant van de score en won met 7-5.

De afsluitende wedstrijd werd gespeeld door de JO10/11 en Noordwijk had aan 1 punt genoeg voor titelprolongatie maar de Noortukkers gingen niet voor ‘n gelijkspelletje, voordat de Voorhouters er erg in hadden stond er ‘n 6-0 voorsprong voor onze jongens op het scorebord wat tevens de ruststand was. Na de rust beet Foreholte wat meer van zich af maar de overwinning kwam nooit in gevaar eindstand 10-6 voor Noordwijk. Op vreemde bodem werd dus de titel geprolongeerd en ging de cup met de grote oren weer mee terug naar de Duinwetering. Al met al weer ‘n geslaagde editie van de finale van het Kerstzaalvoetbaltoernooi en dank aan iedereen die hier zijn steentje aan heeft bijgedragen, wordt volgend jaar vervolgd aan de Duinwetering.

Groet,
    Eric Scheurwater

Noordwijkjeugd prolongeert titel Kerstzaalvoetbaltoernooi tegen Foreholte. Noordwijkjeugd prolongeert titel Kerstzaalvoetbaltoernooi tegen Foreholte. 1 Noordwijkjeugd prolongeert titel Kerstzaalvoetbaltoernooi tegen Foreholte. 2