• Onthulling strip Japie & Jopie en kennismaking met ASS voetbal bij vv Noordwijk

  2 sep 2021
 • Zaterdag 11 september om 11 uur is op sportcomplex Duinwetering bij vv Noordwijk de presentatie van de strip Japie & Jopie. Deze strip vraagt aandacht voor aangepaste vormen van voetbal.

  De presentatie wordt georganiseerd in samenwerking tussen KNVB, Zwaluwen Jeugd Actie en vv Noordwijk. Een bekend iemand uit de voetbalwereld zal de onthulling van de strip verzorgen.

  Japie & Jopie zijn beste vrienden en leven voor voetbal. Ze zijn net wat anders dan andere kinderen, maar ze willen net als hun buurjongetje Sem gewoon bij een echte voetbalclub voetballen. Zij zetten daarom alles op alles om samen met die club hun eigen G-team op te zetten. In deze strip - met illustraties van Marian Latour en teksten van Sarah Saarberg - volgen we hun avontuur.

  Vv Noordwijk kent al jaren een ASS afdeling, voetbal voor jongeren met een autistisch spectrum stoornis. Omdat deze afdeling nu bij de start van een nieuw seizoen dringend nieuwe leden nodig heeft organiseert de vereniging rondom de presentatie van de strip tussen 10.00 en 12.00 een voetbalactiviteit voor jongeren met een beperking, in het bijzonder ASS. Deelname voor jongeren tussen 7 en 18 jaar is gratis. Alleen komen kijken is ook mogelijk.

  Informatie over ASS voetbal is te vinden op www.vvnoordwijk.nl.

  Aanmeldingen en informatie kan ook via evenementen@vvnoordwijk.nl of telefonisch bij Leo Kruithof (06-45891281) of Marjolein de Goeij (06-10633916).