• Oud speler en trainer Ruud Bröring overleden

 • Het bestuur ontving het verdrietige bericht dat Ruud Bröring op 76-jarige leeftijd is overleden.

  Ruud Bröring is in Noordwijk een waar begrip. Zijn voetbalcarrière startte bij SJC voordat hij zijn grote successen bij vv Noordwijk vierde. Als jonge speler voetbalde hij bij SJC en vervolgens werd Noordwijk zijn thuishaven, waar hij liefst 18 seizoenen topamateurvoetbal speelde, eerst als spits en later in de punt van de aanval.

  Met twee landskampioenschappen en diverse afdelingstitels op zijn naam, droeg Bröring bij aan Noordwijk's reputatie als 'het Ajax van het zaterdagvoetbal' van vier decennia terug. Hoewel hij als voetballer niet echt een typische Ajax-speler was - hij sleurde, zwoegde, lachte, treiterde en scoorde vooral veel - had hij de onverzettelijke wil om te winnen. Zijn scorend vermogen, zijn handelsmerk, werd versterkt door de ondersteuning van zijn medespelers.

  Na zijn actieve spelerscarrière koos Bröring voor het trainerschap, en startte bij de jeugd van Noordwijk; eerst bij de C-junioren en later bij de A-junioren. Met een achtergrond van zo'n 25 jaar als gymleraar, heeft hij als hoofdtrainer jarenlang twee prominente duin- en bollenclubs gediend: Noordwijk en FC Lisse. Onder zijn leiding behaalden beide clubs de tweede plaats in de Hoofdklasse, met het absolute hoogtepunt het kampioenschap van Noordwijk in het seizoen 1998-1999. Zijn visie op voetbal was altijd helder: spelen zoals het bedoeld is. Voor 'De Bro', zoals hij liefkozend genoemd werd, moet 'Catenaccio' het minst aantrekkelijke voetbalconcept zijn dat er bestaat.

  De familie van Ruud wil laten weten dat iedereen die graag afscheid wil nemen van Ruud van harte welkom is bij de afscheidsbijeenkomst die wordt gehouden op vrijdag 6 oktober om 13:30 uur in de Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44 te Noordwijk Binnen.

  Wij wensen zijn familie sterkte met het verlies.

  Het bestuur