• Quick 2 – Noordwijk zaterdag 11 november 17.00 uur

8 nov 2017
  • Zaterdag speelt Noordwijk 1 de districtsbekerwedstrijd tegen het Haagse Quick 2. Zijn de reserves van de zondag 3e Divsieclub in staat om het Noordwijk lastig te maken?

Quick is geen onbekende tegenstander voor Noordwijk. In het seizoen 2015-2016 speelden de 1e elftallen van beide verenigingen in Oud-Beijerland de bekerfinale tegen elkaar. Noordwijk won met 1-0. Bij Quick spelen ex-Noordwijk spelers Sijbren Bartlema en Kai van Hese. Noordwijk zal zaterdag niet met hen te maken krijgen, omdat ze in Quick 1 spelen. Quick 2 speelt mee in het bekertoernooi, omdat vorig seizoen een periodetitel gewonnen werd. In de competitie speelt Quick 2 in de reserve Hoofdklasse zondag. Daar staat het elftal op dit moment op de 1e plaats. Trainer van Quick 2 is Kevin van der Geest, die jarenlang voor Noordwijk uitkwam. Hij zal ongetwijfeld een strijdplan weten te bedenken om het Noordwijk zo lastig mogelijk te maken.

Met ingang van dit seizoen zijn alle deelnemers aan de districtsbeker per district bij elkaar in één groep geplaatst. Voorheen werd gespeeld in twee categorieën (lager spelende teams en hoger spelende teams). De meeste ploegen hebben al een voorronde gespeeld met indeling in poules. Hoofdklassers waren vrijgesteld van de poulewedstrijden. Tweede en Derde Divisieclubs spelen niet mee in de Districtsbeker.

Zoals bekend won Noordwijk de laatste twee seizoenen de Districtsbeker. Niet een prijs waarvoor je op het gemeentehuis gehuldigd wordt, maar toch een prijs. Zeker als je twee keer achter elkaar wint. Er zal Quick 2 alles aan gelegen zijn om het de bekerwinnaar zo lastig mogelijk te maken. Noordwijk is gewaarschuwd. Wat dat betreft is de uitschakeling van Vitesse in het KNVB bekertoernooi wellicht een extra waarschuwing.

Leo Kruithof