• Rijnsburgse Boys - Noordwijk​ zaterdag 7 september 2019

5 sep 2019
  • Zaterdag speelt Noordwijk de tweede derby van dit seizoen, uit bij Rijnsburgse Boys. Na de prima start van de competitie met een gelijkspel bij Quick Boys en een mooie overwinning op Kon. HFC binden we nu de strijd aan met onze Rijnsburgsevrienden. Op de site van Rijnsburgse Boys is te lezen dat de Rijnsburgers blij zijn met het weerzien met Noordwijk. Dat is zeker wederzijds. Wedstrijden tussen Noordwijk en Rijnsburgse Boys zijn vaak leuk en bovendien zijn de banden tussen beide verenigingen op diverse fronten vriendschappelijk.

Die vriendschappelijke banden zullen er niet toe leiden dat Noordwijk er zonder slag of stoot aan zal meewerken dat de Rijnsburgers hun goede competitiestart met twee overwinningen een vervolg kunnen geven. Er zal Noordwijk alles aan gelegen zijn ook in deze wedstrijd een goede indruk achter te laten. Op de site van Rijnsburg is te lezen dat onder leiding van de nieuwe trainer Henk Wisman het rampseizoen vorig jaar (13e plaats met een doelsaldo van 77-79 – veel goals voor, maar ook veel tegen) gevolgd moet worden door een seizoen met amusement en minder weggegeven cadeautjes aan de tegenstanders. De eerste twee wedstrijden zijn wat dat betreft een hoopvolle start, maar dat kan ook van Noordwijk gezegd worden.

Hopelijk is Noordwijk in staat om de goede resultaten in Rijnsburg gedurende de drie Topklasse jaren een vervolg te geven. In die drie jaar werd er namelijk niet verloren in Rijnsburg. De wedstrijd op Sportpark Middelmors begint om 15.00 uur. Na afloop is er in de kantine van Rijnsburg een optreden van DJ Pablo.

Leo Kruithof